vineri, aprilie 26, 2024
Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
vineri, aprilie 26, 2024
vineri, aprilie 26, 2024

A DOUA EDIȚIE „ZILELE MIHAI EMINESCU”SUB EGIDA Partidului S.O.S. ROMÂNIA și a Senatorului Diana IOVANOVICI-ȘOȘOACĂ Mihai Eminescu și Netrebnicii care ne conduc

by S.O.S. România
1,6K Vizualizări

Cu această nouă ediție, așteptată de mulți români, nu doar de către membrii Partidului S.O.S. ROMÂNIA, evocarea operei eminesciene și a personalității „ROMÂNULUI ABSOLUT”, cum l-a numit Petre Țuțea pe Mihai Eminescu, devine o tradiție. Deși genialul poet, ziarist și gânditor politic are o prezență constantă în mintea, sufletul și acțiunea politică a Senatorului Diana Iovanovici Șoșoacă, precum și a celorlalți membri și simpatizanți ai acestei mișcări politice de renaștere națională. Totuși, ziua de 15 ianuarie, prin fascinanta ei semnificație, impune o focalizare a evenimentelor omagiale, exact în plaiul unde Mihai Eminescu a văzut lumina zilei și a fost creștinat, respectiv la Ipotești și Botoșani.  

            De ce S.O.S. România acordă o atenție specială operei și gândirii eminesciene, fapt ce nu se constată și la celelalte partide? Ediția de anul trecut, organizată la scurt timp de la înființarea partidului, reprezintă o primă experiență și ea a arătat că spiritul eminescian poate constitui un factor de trezire, de animare a conștiinței naționale. Fără a ne face un titlu de glorie, este totuși de arătat că a fost cea mai amplă manifestare petrecută pe meleagurile botoșănene. S-a participat la slujba de la biserica Uspenia, unde a fost creștinat pruncul Mihai Eminescu, s-au depus coroane de flori la monumentele din Botoșani și Ipotești, s-a recitat din geniala lirică a poetului, s-a cântat pe versurile sale, s-au rostit alocuțiuni, din care auditoriul a putut să cunoască și să înțeleagă teze, idei și chiar soluții din gândirea eminesciană cu valabilitate și pentru societatea contemporană.

            Această amplă manifestare reprezintă tocmai răspunsul la nedumerirea unora sau chiar a răutăților ce le mai nutresc unii, fie față de Mihai Eminescu, pe care nici nu-l cunosc, dar nici nu se simt prea confortabili la auzul versurilor sale ori a unor teze din publicistica sa, fie față de Senatorul Diana Iovanovici Șoșoacă și Partidul S.O.S. România. Un partid care și-a fundamentat  programul politic pe opera marelui gânditor politic, cum s-a dovedit a fi Mihai Eminescu și care urmează cu credință linia sa naționalistă este cât se poate de natural ca zile importante din viața și activitatea lui să fie omagiate cu pioșenie, recunoștință și alese lecții de învățătură românească.

            Cine a mai rostit în Parlamentul României versuri din lirica eminesciană, cine și-a argumentat numeroasele declarații politice cu teze și idei din opera marelui gânditor și spirit național, cine a mai combătut din perspectiva unui naționalism luminat eminescian actele distructive, exterminatorii de neam și țară dacă nu Senatorul Diana Iovanovici Șoșoacă!? Aceasta este falia care separă doctrinar Partidul S.O.S. România de toate celelalte grupări psd-iste, pnl-iste, usr-iste, aur-iste, de imaginea cărora atârnă ca o piatră de moară dezastrul național din ultimii 34 de ani. Deci, dacă S.O.S. România își construiește programul și linia politică pe gândire eminesciană, toate celelalte, chiar dacă n-o spun, continuă să se inspire din ideologia marxist-leninistă.

            Să le facem dovada că sunt în opoziție cu spiritul eminescian, pentru că mai sunt creduli legați ombilical de aceste găști și credulitatea lor ne ține blocați în evoluția noastră istorică. Atât în lirica sa, cât și în articolele de presă, Mihai Eminescu a demascat răul pe care-l făceau străinii așezați în spațiul mioritic, profitând de ospitalitatea și toleranța băștinașilor români. Iată, ce dramatică realitate din timpul său zugrăvește Eminescu și cât de prezentă este ea astăzi în țara noastră: „De la Nistru pân’ la Tissa/ Tot românul plânsu-mi-s-a,/ Că nu mai poate străbate/ De-atâta străinătate.”

            Eminescu nu s-a referit în general la străini, deci n-a fost xenofob. Pe el nu naționalitatea înstrăinaților l-a revoltat, ci modul cum aceștia „au nesocotit istoria, valorile materiale și morale, nevoile și viitorul unui neam străvechi, respectiv cel românesc, fără ale cărui fapte de vitejie și glorie, spune Eminescu, soarta Europei întregi ar fi fost cu totul alta”.

            În contul cui putem trece, așadar, dezastrul postdecembrist, cine sunt cei care au permis accesul aventurierilor străini la resursele noastre economice, cine i-a făcut stăpâni pe combinate, întreprinderi, complexe agroindustriale, păduri, bănci, terenuri agricole, pentru a le exploata sau distruge după interesele lor imperiale, cine le-a permis accesul la funcții ministeriale de unde au dirijat apocalipticul genocid etnic, moral  și cultural împotriva poporului român? Nu cumva aceleași găști, care de 34 de ani ne ruinează continuu și ne duc la pierzanie? Deci, cum le-ar sta lor, evocând spiritul eminescian, când prin tot ce-au făcut l-au ofensat în mod barbar?

Cum ar putea oare liberalii Flutur și Iohannis sau psd-iștii Năstase și Iliescu, ca să ne referim la cazuri concrete, să rostească versurile „Codrul – frate cu românul -/ De secure se tot pleacă/ Și izvoarele îi seacă”, când tocmai ei i-au permis și facilitat austriacului Gerald Schwighofer să ne devoreze pădurile cu consecințe catastrofale pentru mediu?

            Se întreabă oare aur-iști la cine s-o fi referit Mihai Eminescu în versurile „În cămeși cu mâneci lunge și pe capete scufie,/ Ne fac legi și ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.”? Cumva la  înaintașii celor peste 800.000 de evrei pe care ar dori să-i împământenească George Simion? Vai, cum de-au răsărit, după atâta amar de vreme,  „Patrioții! Virtuoșii, ctitori de așezăminte,/

Unde spumegă desfrâul în mișcări și în cuvinte.”!?

            Nu tot Eminescu a demascat și demagogia liberală, activată atât de grotesc de specimenele de azi, care până mai ieri șlefuiau pragul pe la sediile partidului comunist? Să le punem așadar oglinda în față, să-și vadă hidoșenia morală, poate s-or rușina și or înceta să mai înșele poporul cu retorica lor mincinoasă și, mai ales, cu bravada lor istorică. „Panglicari în ale țării, care joacă ca pe funii,/ Măști cu toate de renume din comedia minciunii?/ Au de patrie, virtute, nu vorbește liberalul,/ De ai crede că viața-i e curată ca cristalul?” Acesta vă este trecutul, dragi „liberali”, pe care-l tot clamați ca să prostiți lumea!

            Cum ar putea Emil Constantinescu, Adrian Severin, Petre Roman să-l suporte pe Mihai Eminescu, dacă, prin semnătura pusă pe tratatul cu Ucraina, din 1997, i-au anulat pur și simplu până și crezul lui vizionar? Poate ar trebui să știe acești trădători, încă netrași la răspundere, că Eminescu n-a crezut că ar putea exista în Țară cineva, chiar din rândul oamenilor răi, care „să pună numele său sub o învoială prin care am fi lipsiți de o parte din vatra strămoșilor noștri.”

Vor înțelege oare vreodată românii că țara nu mai trebuie dată pe mâna unora care nici nu-l cunosc pe Eminescu și nici nu-l prețuiesc? Aici trebuie găsită și explicația trădărilor, a nimicniciei umane cățărată în jilțurile puterii, a rasismului social practicat de toate guvernările postdecembriste, a desfrâului și decadenței ce au pătruns în școlile de toate gradele și unde locul lui Eminescu este tot mai strâmtorat. Ce alt gest mai insolent și mai obraznic la adresa poporului român din partea unui președinte, decât să-l numească în două mandate consecutiv la conducerea Institutului Cultural Român pe individul ce s-a făcut cunoscut printr-o ură viscerală împotriva  lui Mihai Eminescu? Despre Băsescu este vorba, fost timp de 10 ani președinte al României, și sinistrul personaj Horia Roman Patapievici, individ care n-a fost încă întrecut de nimeni, nu doar în privința denigrării „românului absolut” Mihai Eminescu, dar și prin mizeria lingvistică aruncată asupra poporului român. 

            Cred că sunt suficiente aceste exemple pentru ca poporul român să înțeleagă de ce Mihai Eminescu nu poate fi agreat de cei care s-au aflat la conducerea țării în ultimii 34 de ani și de ce atâta chin pe ei să-i cenzureze opera.

            Aceste mârșave bariere vor fi demolate într-o nouă ofensivă planificată pentru zilele de 13-15 ianuarie, când Senatorul Diana Iovanovici Șoșoacă și Partidul S.O.S. România vor evoca la Botoșani și Ipotești opera și personalitatea lui Mihai Eminescu, cea mai înaltă conștiință națională din câte au fost până acum. Doamne ajută!

Conf univ. dr. Alexandru Amititeloaie,

Membru în Sfatul Înțelepților al Partidului S.O.S. România

Data: 09.01.2024

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate