luni, martie 4, 2024
Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
luni, martie 4, 2024
luni, martie 4, 2024

Delegația Partidului S.O.S. România, în dialog cu românii din Austria

by S.O.S. România
1,2K Vizualizări

Președintele S.O.S. România, senatorul Diana IOVANOVICI-ȘOȘOACĂ, împreună cu o importantă delegație a partidului, s-a întâlnit și a discutat teme actuale cu un grup de români din Austria, cu oameni de afaceri români, dar și cu investitori români din această țară, precum și cu antreprenori austrieci cu afaceri în România. 

Delegația a fost primită cu multă dragoste, cu tradiționala “pâine cu sare”, conform obiceiului românesc împământenit. Sosirea delegației S.O.S. România a fost marcată și de un  recital de colinde românești, în interpretarea unui ansamblu invitat. 

În deschiderea conferinței, Diana IOVANOVICI-ȘOȘOACĂ le-a mulțumit românilor aflați în afara granițelor, arătând că nivelul economic al Europei a crescut în primul rând prin munca lor calificată și de calitate, fiind profesioniști în meserii pe care europenii nu vor să le practice.

Dacă nu erau românii care muncesc afară și trimit bani, România nu mai era pe hartă”, a spus Diana IOVANOVICI-ȘOȘOACĂ, subliniind ca argument că produsul intern brut al României a fost sprijinit de banii trimiși în țară din diaspora. “Dacă România mai este zdravănă, este datorită diasporei. Voi ați reușit aici pe munca voastră. Iertați-ne pentru că v-am lăsat să plecați! Vreau să vă aduc acasă!”, a adăugat doamna senator, vizibil emoționată.

Diana IOVANOVICI-ȘOȘOACĂ a făcut și câteva precizări privind partidul. Astfel, a menționat că S.O.S. România este o mișcare de trezire a conștiinței naționale, a refacerii României din temelii, cu soluții de aducere a românilor înapoi acasă. S.O.S. este semnalul în cod morse care a salvat milioane de vieți. În perioada ”plandemiei”, poporul român a avut nevoie de salvare. “Dincolo de sensul mentionat, ȘOȘ este un regionalism din județul Vâlcea, care înseamnă stâlpul casei, și, simbolistic, om pe care te poti baza”, a mai arătat președinta partidului.

“Klaus Iohannis spune că România e un stat eșuat. Înseamnă că și el e un președinte eșuat, dar eu refuz să accept că am un popor eșuat”, le-a precizat românilor din Austria, doamna senator.

În continuare, membrii delegației au avut mesaje către românii veniți să îi cunoască.

Iulian Șerban, secretar general S.O.S. România, chirurg de profesie, a menționat că “România a pierdut dreptul de proprietate asupra multor terenuri și i-a pierdut pe cei mai curajoși români, care au plecat în căutarea unui trai civilizat. Românii calificați care au emigrat trebuie readuși în țară. Degeaba vom avea bani, dacă nu avem personal calificat, pentru că obiectivele se ating cu oameni. O țară se reconstruiește cu oameni care muncesc, nu cu idei, nu cu politicieni. S.O.S România va reconstrui România și cu românii calificați care revin în țară”, a arătat secretarul general S.O.S. România. 

Cristian Stancovici, președintele organizației județene S.O.S. Constanța și vicepreședinte al partidului, om de afaceri care a muncit în Canada timp de 32 de ani, a amintit că: “S.O.S. România este altfel decât toate partidele, este atent la problemele oamenilor, îi sprijină. În România, legislația descurajează oamenii de afaceri și trebuie schimbată.

Andreea Cîmpianu, președinte S.O.S. Italia și vicepreședinte al partidului, antreprenor, trăiește de peste 20 de ani în Italia. Nu a făcut niciodată politică, dar a răspuns unei chemări dintr-un live al Dianei Șoșoacă, atunci când aceasta chema tinerii în țară, le cerea ajutor. “Eu nu mă duc să fac politică, eu mă duc să fac ceva pentru țară. Secretul sunt oamenii, pentru că rezultatele se bazează pe leadership-ul de echipă. Diana Iovanovici-Șoșoacă a păstrat încrederea când partidul AUR a dezamăgit. Duceți mai departe cuvântul S.O.S.”, a spus Andreea Cîmpianu. Domnia sa a mai semnalat și că Departamentul pentru Românii de pretutindeni din Italia este monopolizat de P.S.D.

Marius Tudor, consilier în Parlamentul European și președintele Departamentului  S.O.S. România pentru relația cu rromii. “Când plecam din țară, lăcrimam, când îmi vedeam părinții în oglinda retrovizoare. Aveți încredere în S.O.S. România că vă va sprijini să veniți acasă cu demnitate! Partidul S.O.S. este o mișcare de eliberare națională.” Marius Tudor a și argumentat de ce nu accesează autoritățile fonduri nerambursabile, arătând că acei bani trebuie justificati. În aceste condiții sunt preferate împrumuturile.

Silvestru Șoșoacă, prim-vicepreședinte al partidului. “România va trebui să se trezească și să își pună o conducere naționalistă! Economia trebuie urnită, România trebuie să pornească! Votul de la anul ne va ajuta să vă ajutăm.

Diana IOVANOVICI-ȘOȘOACĂ s-a referit și la prezența la vot, arătând că, “dacă acei 70% dintre cetățenii care pot schimba România venind la vot, stau acasă, atunci lasă 30% dintre votanții manipulați de partidele care fac combinații, să ne decidă viitorul.

Victor Cațavei, Coordonatorul programului de guvernare S.O.S. RO, senior expert strategii economice: “Deficitul de forță de muncă, acoperit cu muncitori aduși de pe alte continente, costă România mai mult decât ar putea oferi românilor angajați. Ca obiective pe termen scurt, trebuie modificată legislația pentru sprijinirea IMM-urilor. Companiile naționale românești sunt puse în inferioritate față de cele multinaționale. Obiective pe termen mediu și lung: recuperarea controlului asupra resurselor. S.O.S. RO va sprijini, dacă va veni la guvernare, firmele nou înființate.

Miron Manega (director al publicației “Certitudinea”), jurnalist, invitat la solicitarea românilor din Viena, a recitat poezia “Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!” a lui Radu Gyr, operă pentru care autorul a fost condamnat la moarte:

“Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,

pentru cântecul tău ţintuit în piroane,

pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,

ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!”

Jurnalistul Luis Lazarus, invitat la solicitarea românilor din Austria, a demontat o parte din manipulările la care sunt supuși cetățenii: “Îndemnul de a nu se merge la vot este periculos, le permite politicienilor corupți să plătească voturile”. El i-a îndemnat pe românii care doresc schimbare să voteze partidele mici, pentru că ele pot răsturna situația. Dacă un singur om a închis plandemia, un partid poate face mult mai mult, a subliniat Luis Lazarus. […] ”Diana Șoșoacă nu are bani de sondaje. Ea când a strâns bani, i-a trimis la Crevedia”, a spus el. 

Președintele Partidului S.O.S. România, Diana IOVANOVICI-ȘOȘOACĂ, a avut o parte a discursului dedicată femeilor, cărora le-a mulțumit că au născut nația română și că au grijă de familii: “Sunteți puternice, avem nevoie de voi pentru a reclădi nația română! Eu vă mulțumesc pentru că aveți grijă de ea! Veniți alături de noi în S.O.S.ROMÂNIA ”,  le-a invitat. 

Referitor la subiectul Schengen, doamna senator a  precizat că România este în pericol de a fi afectată și mai mult de flagelul drogurilor, de rețelele internaționale de carne vie și de alte amenințări venite din insuficienta supraveghere a tranzitului prin granițe. În discuțiile cu românii din Austria, Diana IOVANOVICI-ȘOȘOACĂ a explicat că nu a făcut și nu va face compromisuri în Parlament și în politică. Nu va da înapoi de la apărarea valorilor românești și nu va permite implicarea României în conflicte care nu îi aparțin.Din delegație a făcut parte și Adrian Pinoșanu, coordonator național S.O.S, iar organizarea i-a aparținut președintelui S.O.S. Austria, Mihaela Windischhofer

S-ar putea să vă intereseze

EXTERN

Comunicate de presă

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate