joi, aprilie 11, 2024
Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
joi, aprilie 11, 2024
joi, aprilie 11, 2024

Declaraţie comună de presă a preşedinţilor S.O.S. România şi Zavetnici – Serbia

by S.O.S. România
1,1K Vizualizări

În perioada 28-29 septembrie 2023, reprezentanţii partidelor S.O.S. România şi Zavetnici – Serbia au avut mai multe întâlniri la Belgrad, în Parlamentul Serbiei şi la sediul partidului Zavetnici.

Noi, senatorul avocat Diana Iovanovici-Şoşoacă, preşedintele S.O.S. România, şi parlamentarul Milica Đurđević Stamenkovski, preşedintele partidului parlamentar Zavetnici şi lider al Grupului Parlamentar al acestui partid în Parlamentul Serbiei, împreună cu delegaţiile partidelor noastre, am abordat în cadrul discuţiilor următoarele teme:

1.Colaborarea strânsă dintre partidele S.O.S. Romania şi Zavetnici pe baza idealurilor naționaliste comune de apărare a suveranității, independenței şi prosperității țărilor noastre, în spiritul care ne animă de bună vecinătate, respect reciproc şi cooperare, un document oficial în acest sens urmând a fi semnat în cel mai scurt timp.

2.Dezvoltarea regiunilor Valea Timocului și Voivodina, locuite de membri ai minorității naționale române, și sprijinul Zavetnici privind acordarea și respectarea drepturilor minorității române din Serbia, astfel cum le sunt acordate şi respectate minorității naționale sârbe din România. 

3.Premisele de înființare a Comitetului pentru Pace pentru negocierea soluționării conflictelor și pentru rezolvarea pașnică a diferendelor de orice fel la nivel european, în special, în acest moment, în Ucraina și în Kosovo, în conformitate cu dreptul internațional și cu rezoluțiile obligatorii ale Consiliului de Securitate al ONU, în special Rezoluția 1244.

4.Felicitările reprezentanților partidului Zavetnici la adresa suporterilor echipei naționale de fotbal a României care au emoționat întreaga națiune sârbă atunci când au afișat bannerul “Kosovo este Serbia” pe stadion. Drept urmare, partidul Zavetnici a inițiat invitarea suporterilor români de a vizita Serbia, iar partidul S.O.S. România va depune diligențele necesare pentru realizarea acestui demers.

Senator Diana Iovanovici-Şoşoacă                   MP Milica Đurđević Stamenkovski

Preşedintele Partidului S.O.S. România           Preşedintele Partidului Zavetnici

Belgrad 29 septembrie 2023

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate