Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
miercuri, mai 29, 2024

Delegaţia Partidului S.O.S. România s-a întâlnit la Belgrad cu liderii partidului sârb Zavetnici

by S.O.S. România
569 Vizualizări

În perioada 28-29 septembrie 2023, reprezentanţii partidelor S.O.S. România şi Zavetnici – Serbia au avut mai multe întâlniri la Belgrad, în Parlamentul Serbiei şi la sediul central al partidului Zavetnici.

Delegațiile celor două partide au fost conduse de senatorul de Iași Diana Iovanovici-Şoşoacă, preşedintele S.O.S. România, şi de parlamentarul Milica Đurđević Stamenkovski, preşedintele partidului parlamentar Zavetnici şi lider al Grupului Parlamentar al acestui partid în Parlamentul Serbiei.

Cele două partide au pregătit înfrăţirea dintre partidele S.O.S. România şi Zavetnici pe baza idealurilor naţionaliste comune de apărare a suveranității, independenței şi prosperității țărilor noastre, în spiritul care ne animă de bună vecinătate, respect reciproc şi cooperare, un document oficial în acest sens urmând a fi semnat în cel mai scurt timp.

De asemenea, Partidul S.O.S. România a anunțat că este alături de partidul Zavetnici în cadrul alegerilor anticipate din Serbia care vor avea loc în acest an.

Cele două partide au discutat și despre dezvoltarea regiunilor Valea Timocului şi Voivodina, locuite de etnici români și despre acordarea şi respectarea drepturilor etnicilor români din Serbia astfel cum le sunt acordate şi respectate etnicilor sârbi din România.

Cu această ocazie, Partidul S.O.S. România a reiterat faptul că apără şi respectă integritatea teritorială a Serbiei, afirmând din nou, în Parlamentul de la Belgrad: ”Kosovo este Serbia” și întărind poziția oficială a statului român în această privinţă.

Senatorul Diana Șoșoacă și parlamentarul Milica Đurđević Stamenkovski au pus la Belgrad bazele constituirii Polului Balcanic de cooperare între ţările din această regiune, alianță care va lupta pentru suveranitatea,  independenţa, cooperarea şi dezvoltarea ţărilor din Balcani.

Totodată, s-a discutat despre premizele constituirii Comitetului pentru Pace care să militeze pentru stingerea conflictelor şi pentru soluţionarea paşnică a diferendelor de orice fel la nivel european, în special, în acest moment, în Ucraina şi Kosovo.

Având în vedere problemele grave ale infrastructurii de transport dintre România şi Serbia, ca și cum nu s-ar dori ca acestea să se înfrăţească în mod real şi să aibă căi de comunicare, cele două părţi au hotărât să colaboreze pentru găsirea soluţiilor care să permită dezvoltarea relaţiilor economice şi turistice dintre cele două ţări.

Delegația română a partidului S.O.S. România a fost bucuroasă să audă felicitările reprezentanților partidului Zavetnici la adresa suporterilor echipei naţionale de fotbal a României care au emoţionat întreaga naţiune sârbă atunci când au afişat bannerul ”Kosovo e Serbia” pe stadion. Ca urmare a acestui fapt, partidul Zavetnici a iniţiat invitarea suporterilor români în Parlamentul Serbiei, partidul S.O.S. România urmând să facă diligenţele necesare pentru realizarea acestui demers.

Pentru că aderarea Serbiei la UE a fost unul dintre punctele de discuție, sfatul reprezentanţilor Partidului S.O.S. România a fost ca Serbia să se uite la situaţia României şi să nu accepte aderarea decât în urma unui referendum, iar dacă totuşi se doreşte aderarea la UE, aceasta să se realizeze doar dacă există siguranţa că la conducerea Serbiei sunt lideri naţionalişti capabili să bată cu pumnul în masă şi să negocieze pentru ţara lor condiţii de egalitate cu celelalte state UE, pentru că în prezent statele din Sud-Estul Europei sunt tratate ca ţări de mâna a treia de către Bruxelles.

De asemenea, Partidul S.O.S. România a invitat reprezentanţii partidului Zavetnici în România pentru continuarea dialogului dintre cele două partide.

Biroul de Presă

Partidul S.O.S. România

1 octombrie 2023

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate