joi, aprilie 11, 2024
Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
joi, aprilie 11, 2024
joi, aprilie 11, 2024

Partidul S.O.S. ROMÂNIA Filiala Galaţi a organizat proteste împotriva taxelor şi impozitelor nesimţite impuse de Primărie!

by S.O.S. România
699 Vizualizări

Protest al Partidului S.O.S. România și al cetățenilor din Galați, nemulțumiți de situația actuală cu privire la taxe și impozite, dar și de alte aspecte ce țin de serviciile publice și transparența instituțiilor locale. Sub titlul “Marea Buzunăreală a gălățenilor patronată de Primărie”, manifestația s-a desfășurat în fața monumentului “Eroii Revoluției din 22 decembrie 1989”, situat pe strada Domnească.

Partidul S.O.S. România, Organizația Județeană Galați, condus de președintele Gabriela-Violeta Iordăchiță, a susținut cu tărie în cadrul acestui protest o serie de revendicări semnificative. Memoriul depus la Primăria Galați, înregistrat cu numărul 145381/25.07.2023 și purtând semnătura dnei. Gabriela-Violeta Iordăchiță, a reprezentat punctul central al cerințelor cetățenilor.

După ample consultări cu cetățenii din Galați, inclusiv prin intermediul chestionarelor, s-au conturat o serie de probleme majore, acestea fiind incluse în memoriul depus la Primărie.

Printre principalele nemulțumiri ale gălățenilor se numără prețul exagerat la apă și canalizare, care se află pe locul doi ca fiind cel mai mare din țară, cu 15,84 lei pentru 1 metru cub. De asemenea, revoltează creșterea taxei de habitat și transformarea acesteia în taxă de salubrizare, o majorare semnificativă cu aproximativ 44 de lei.

Cetățenii acuză lipsa de transparență în calcularea taxelor și impozitelor, dar și în atribuirea contractelor către firmele care furnizează servicii publice. Un punct major de discuție a fost monopolul exercitat de anumite firme, precum Apă Canal S.A. Galați, Gospodărire Urbană și Serviciul Public Ecosal, iar cetățenii solicită o mai mare deschidere pe piață pentru a permite competiția între furnizorii de servicii.

De asemenea, manifestanții au ridicat probleme cu privire la incompetența în rezolvarea cazurilor sociale și abuzurile exercitate de Primărie asupra cetățenilor chiriași.

Printre alte cerințe importante, se numără reintroducerea traseului de autobuz numărul 29, care asigură legătura între cartierul “Dunărea” și Gara Centrală, și mărirea timpului de temporizare pentru pietoni la diverse treceri de pietoni importante din oraș.

Prin intermediul acestui protest, Partidul S.O.S. România solicită Primăriei Galați să ofere răspunsuri și soluții concrete la problemele semnalate, și să fie mai transparentă în deciziile și activitățile pe care le întreprinde în numele cetățenilor.

Printre cerințele precise se regăsește și publicarea contractului cu Serviciul Public Ecosal, declararea publică a sumelor încasate de membrii Consiliilor de administrație din diferitele instituții subordonate Primăriei, dar și rezolvarea unor cazuri sociale precum cel al Valentinei Batog prin acordarea unei locuințe sociale.

Totodata, a fost ceruta si demiterea tuturor directorilor din organigrama Primăriei Galați si a serviciilor publice din subordinea acesteia, și organizarea de concursuri corecte și selectare meritocratică.

Partidul S.O.S. România, prin președintele Organizației Județene Galați, Gabriela-Violeta Iordăchiță, a demonstrat sprijinul și angajamentul său față de revendicările cetățenilor și a pledat pentru o guvernare mai transparentă, corectă și responsabilă față de nevoile reale ale populației.

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate