joi, aprilie 11, 2024
Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
joi, aprilie 11, 2024
joi, aprilie 11, 2024

Senatorii au votat pentru marirea salariilor. Sosoaca si 3 neafiliati s-au abtinut. AUR, PNL, PSD si UDMR au votat pentru. USR impotriva.

by S.O.S. România
479 Vizualizări

Pe principiul “pentru unii muma, pentru altii ciuma”, miercuri, 21.09.2022, demnitarii au votat pentru L544/2022 – legea de aprobare a OUG care mareste salariile mai multor funcționari. Pe ascuns, dupa cum afirma unii, UDMR a inserat 2 amendamente si a solicitat mărirea indemnizatiilor demnitarilor, inclusiv a parlamentarilor.

Cine, ce si cum a votat?

Legea a trecut ieri de camera senatului cu 91 de voturi pentru, 22 impotriva si 4 abtineri. Voturile pentru au venit in unanimitate de la AUR, PNL, PSD, UDMR si de la 2 senatori neafiliati.

Patru senatori neafiliati, printre care si Diana Sosoaca, presedintele SOS ROMANIA, s-au abtinut, iar USR a votat impotriva.

Ce reactii au avut partidele si senatorii?

Diana Sosoaca – SOS ROMANIA

“ATENTIE! Aceasta OUG nu era pe lista de vot. Au adaugat-o dupa Biroul Permanent. Practic, ne-am trezit cu ea pe lista. Partidele toate au votat in Biroul Permanent introducerea ei pe ordinea de zi. Deci, noi independentii, a trebuit sa le citim pe loc, in plen. Interesant, nu? Ceilalti stiau de tradare! a transmis Diana Sosoaca.

Intrebata de ce s-a abtinut, Sosoaca a mentionat ca este de acord cu legea, daca s-ar mari salariul tuturor oamenilor, dar nu a demnitarilor.

In cadrul sedintei, Diana Sosoaca s-a aratat nemultumita si de modul in care zeci de ordonante de urgenta trec pe banda rulanta prin Senatul Romaniei:

“De cand Parlamentul Romaniei nu mai are nici un rost in aceasta societate romaneasca? (…)

Pentru ce nu se fac legile in Parlament asa cum este corect?

Zeci de ordonante de urgenta!

Nici nu trebuie votate! Nu va suparati!

Nu indeplinesc elementele constitutionale!”

George Simion – AUR

Simion nu a scris nimic pe Facebook, dar a venit cu o postare video, prin care a sustinut ca daca va exista vre-un deputat AUR care va vota legea pentru marirea salariilor, va fi dat afara in secunda 2.

Totodata, sustine ca vor verifica senatorii AUR, care au gresit si au votat in unanimitate pentru, daca au votat cu intentie, sau doar au fost pacaliti de UDMR, care ar fi introdus amendamentele in OUG cu 15 minute inaintea votului, mai transmite acesta.

Ce a comunicat PSD?

”PSD se opune majorării salariilor parlamentarilor”, este titlul cu care începe comunicatul de presă al social-democraților, deși, cu câteva ore mai devreme, în Senat, toți parlamentarii PSD au votat ”pentru”, sursa: stirileprotv.ro

Senatorul PNL Virgil Guran

„În 90 Ion Iliescu spunea să fim săraci și cinstiți. Trebuie să începem să învățăm altceva, să fim bogați și cinstiți și țara o va duce mai bine”, a susținut Virgil Guran. Acesta a precizat că a votat în favoarea amendamentelor, transmite G4Media.

Potrivit Agerpres, amendamentul care prevede majorarea salariilor a fost introdus de senatorii UDMR Turos Lorand şi Fejer-Laszlo Odon, care susțin că scopul urmărit este de “eliminare ai inechităţilor existente în acest moment”.

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate