Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
miercuri, mai 29, 2024

Sesizare către CNCD privind declarațiile premierului Marcel Ciolacu

by S.O.S. România
171 Vizualizări

CĂTRE,

CONSILIUL NAȚIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII

DOMNULE PREȘEDINTE,

Subsemnatul, av. Dragomir Sava Tomașeschi, în calitate de președinte al Filialei Iași a partidului S.O.S România, cu domiciliul procedural ales la SCA Tomașeschi & Asociații, cu sediul în mun. Iași, str. Grigore Ureche nr. 3, bl. Walter Mărăcineanu, mezanin formulez prezenta

PETIȚIE

prin care sesizez Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și solicit respectuos constatarea  încălcării prevederilor  OG 137/2000 de către prim-ministrul României – Marcel Ciolacu și sancționarea acestuia pentru faptele săvârșite.

În fapt, premierul Ciolacu, aflat la o conferință de presă din Timișoara, a declarat următoarele: ,,Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți’’. Această frază a șocat întreaga comunitate de moldoveni din țară, dar și din diaspora. Cetățenii care se mândresc cu baștina și casa lor, au rămas profund dezamăgiți de o asemenea declarație josnică, impregnată cu ostilitate, dispreț și desconsiderare.

Considerăm că este absolut evident disprețul cu care Ciolacu tratează locuitorii Moldovei. Acesta cataloghează cetățenii din partea de est a României ca fiind cu un cap mai jos decât cetățenii care populează celelalte zone ale țării, iar fraza – ,,și vă rog frumos să nu mă jigniți’’, denotă dorința acestuia de a nu fi în niciun caz asemuit cu locuitorii Moldovei.

Comportamentul premierului nu reprezintă nimic altceva decât un act de discriminare directă cu privire la o comunitate întreagă de români, în special cu privire la tradițiile și obiceiurile moldovenilor.

Considerăm că o abatere de această amploare trebuie reprimată și sancționată, întrucât este inadmisibil ca un funcționar public, plătit din impozitele cetățenilor, să jignească o parte din acești cetățeni. O exprimare care batjocorește un popor întreg nu trebuie iertată sau uitată, ci necesită a fi sancționată la cel mai înalt nivel.

Nu întotdeauna achiesăm soluțiilor altor popoare, însă politica de ,,cancel culture’’ este unica soluție optimă în această situație. Credem cu înverșunare că pe lângă sancțiunea patrimonială, pe care Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării este competent să o aplice, premierul Ciolacu trebuie exclus și alungat din viața politică a României. Considerăm că posturile de televiziune trebuie să refuze difuzarea imaginii sale, or ignoranța este cea mai puternică lovitură pentru o astfel de persoană.

Toate acestea fiind spuse, vă rugăm respectuos să constatați abaterea gravă săvârșită de către premierul Ciolacu și să îl sancționați potrivit art. 26 teza 2 din OG 137/2000 cu sancțiunea maximă. Cu certitudine, o sancțiune mai mică nu îl va speria și nici nu va fi îndestulătoare pentru o persoană precum premierul Ciolacu.

Av. Dragomir Sava Tomașeschi

Președinte al Filialei Iași a Partidului S.O.S România

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate