vineri, februarie 23, 2024
Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
vineri, februarie 23, 2024
vineri, februarie 23, 2024

Comunicat de presă: La Iași s-a născut o tradiție urâtă, să votezi cu primarul în funcție

Comunicat de presă: La Iași s-a născut o tradiție urâtă: să votezi cu primarul în funcție

by S.O.S. România
708 Vizualizări

Municipiul Iași este capitala culturală și spirituală a României. Toți românii știu și respectă asta, indiferent de ce decide Europa. Toți românii recunosc frumoasa tradiție culturală a Iașului născută din poeziile lui Eminescu sau din povestirile lui Creangă. Toți românii recunosc tradiția spirituală a orașului nostru, proclamat drept capitală spirituală a României încă din 1859, anul Unirii Principatelor Române, anul nașterii patriei noastre.

După 1989 însă, în acest oraș minunat a apărut o tradiție urâtă: să votezi cu primarul în funcție. Anul nașterii acestei tradiții a fost 1992, când în februarie au fost primele alegeri democratice pentru funcția de primar. A câștigat Emil Alexandrescu, primarul în funcție, cel care fusese numit de guvernul FSN cu un an înainte. Pentru că a murit după numai 10 zile, s-au făcut din nou alegeri, câștigând Constantin Simirad, candidatul Convenției Democratice, alianță controlată de PNL și PNȚCD. Tradiția de a vota cu primarul în funcție a avut atunci doar o mică sincopă explicată prin faptul că acesta murise. După încă două runde de alegeri victorioase, în 1996 și 2000, Simirad trece în 2002 la PSD și este numit în 2003 ambasador în Cuba, lăsând fotoliul de primar lui Gheorghe Nichita, făcut peste noapte viceprimar. Acesta câștigă alegerile din 2004, 2008 și 2012 datorită aceleași tradiții a ieșenilor. În 2015 este arestat de DNA, fiind acuzat de corupție. Viceprimarul Mihai Chirica devine primar și câștigă alegerile din 2016 și 2020. Întâi ca membru PSD, apoi ca membru PNL. Acum primarul Chirica este anchetat și acuzat în două dosare de corupție, fiind de două ori pus sub control judiciar și pierzând prerogativele de primar.

Deci, ieșenii aleg același primar chiar dacă acesta schimbă partidele ca pe șosete, chiar dacă acesta este anchetat pentru corupție, chiar dacă acesta nu face nimic pentru orașul lor. Această tradiție trebuie să înceteze și ieșenii ar trebui să aibă curaj să voteze altfel. Orașul nostru merită mai mult!

Iulian Șerban,

Președintele organizației județene Iași a partidului S.O.S. România

S-ar putea să vă intereseze

EXTERN

Comunicate de presă

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate