Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
joi, iunie 13, 2024

Felicit suporterii români pentru mesajul lor clar: ”Kosovo e Serbia”

by S.O.S. România
529 Vizualizări

Suporterii români care au transmis lumii întregi mesajul ”Kosovo e Serbia” în timpul meciului România-Kosovo merită toată admiraţia. Acest mesaj este pe nedrept sancţionat de vreme ce nu doar că el corespunde adevărului istoric, dar este şi poziţia oficială a statului român care nu recunoaşte enitatea Kosovo ca stat separat. Sancţionarea suporterilor români înseamnă sancţionarea României pentru poziţia sa corectă de nerecunoaştere a statului kosovar, iar acest lucru nu trebuie acceptat.

Vreau de aceea să felicit românii de pe stadion care au apărat integritatea Serbiei prin mesajul ”Kosovo e Serbia”. Pentru cei care nu înțeleg mizele acestei probleme, trebuie arătat că, apărând integritatea Serbiei, suporterii au apărat integritatea României!

Orice român are dreptul să facă această afirmație în mod public, conform cu decizia României pe acest subiect, iar sancțiunile trebuie aplicate arbitrului care a întrerupt meciul. Acestuia trebuie să i se facă plângere pentru discriminare și pentru implicare în afacerile statale ale României. De când decid arbitrii de fotbal politica externă a unei țări, în cazul de față a României?

Trebuie subliniat clar că politica României este de nerecunoaștere a Kosovo. A fost o greșeală din start că România a acceptat să fie în grupă cu Kosovo, de vreme ce nu poți fi în grupă cu un stat pe care nu îl recunoști.

România nu a recunoscut statul kosovar, nici nu poate face acest lucru deoarece Kosovo este parte din Serbia. Joaca de-a separatismele în Balcani este periculoasă și este opera celor care vor ca țările balcanice să fie dezbinate și slăbite.

Partidul S.O.S. România propune, dimpotrivă, un Pol Balcanic al statelor din regiune care să le facă mai puternice și mai rezistente la presiunile externe destabilizatoare, cum este și această insistență a unor mari puteri de a lovi în Serbia pentru a-i distruge suveranitatea.

Senator Av. Diana IOVANOVICI-ŞOŞOACĂ

Președintele Partidului S.O.S. România

16.09.2023

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate