Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
sâmbătă, iunie 22, 2024

În România se pregătește fraudarea alegerilor

by S.O.S. România
649 Vizualizări

Scrisoare trimisă către: OSCE, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană şi Parlamentul European

Prin prezenta, vă anunţ în calitate de senator al României şi de preşedinte al Partidului S.O.S. România, că în data de 9 iunie 2024 partidele politice guvernamentale și parlamentare din România care au concentrat în mâinile lor toată puterea au un plan bine pus la punct de fraudare a alegerilor.

Primul semnal în acest sens a fost comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerile locale, deşi temele sunt foarte diferite, iar termenul alegerilor locale era în mod legal peste câteva luni de zile. Prin această comasare, partidele PSD şi PNL, care altfel defilează cu titulatura de ”pro-europene”, au anulat efectiv campania pentru europarlamentare, obturând posibilitatea ca alegătorii să fie informaţi despre sensul şi despre candidaţii alegerilor pentru Parlamentul European și ascunzând alegerile pentru PE în spatele alegerilor locale.

Apoi au avut loc acțiuni extrem de agresive la adresa candidaților Partidului S.O.S. România: de la amenințarea celor care strângeau sau dădeau semnături pentru candidatură, până la amenințarea, șantajarea sau încercările de a-i cumpăra pe cei care doreau să candideze. De exemplu, pe 15 aprilie 2024, liderul organizaţiei S.O.S. România din localitatea Avrig a fost lovit intenţionat cu maşina de un membru al PNL în timp ce strângea semnături pentru candidatura sa, iar cazul a fost muşamalizat de autorităţi. La fel, un membru din Partidul S.O.S. România Filiala Bucureşti a fost lovit în cap pe data de 18 mai 2024 în timp ce îşi exercita dreptul electoral de a lipi afişe pentru Partidul S.O.S. România. Peste aceste cazuri s-a aşternut liniştea pentru că autorităţile au îngropat adânc atacurile ca şi cum nu ar fi existat. În această atmosferă de teroare şi ameninţare se desfăşoară campania electorală din România, iar poliţia locală, aflată la comanda primarilor, acţionează pentru intimidarea pe faţă a alegătorilor Partidului S.O.S. România în timpul campaniei electorale chiar şi cu senatorul Diana Iovanovici-Şoşoacă de faţă, precum și împotriva acesteia.

Vă semnalez în acest sens Hotărârea BEC nr. 172 H/28.05.2024 prin care, fără precedent, s-a dat dreptul suspendării sesiunii de votare pentru orice fel de motive, hotărâre care le permite președinților de secții de votare să întrerupă procesul de votare din motive nejustificate.

O altă decizie care duce la împiedicarea procesului de votare are loc și în diaspora. Este vorba de faptul că s-a decis majorarea numărului de secții de votare în străinătate, dar de fapt sunt aceleași locații de vot, doar că în incinta aceleiași camere funcționează mai multe secții de vot, numărul celor care pot vota rămânând același ca și la scrutinele anterioare când românii din diaspora nu au putut să își exercite dreptul de a vota, secțiile fiind insuficiente.

Un alt fapt șocant este că Ministerul Afacerilor Externe nu știa de Hotărârea 163 a Biroului Electoral Central care permite desemnarea de delegați-observatori în secțiile din străinătate, ceea ce îngreunează aprobarea acestor observatori care au menirea de a supraveghea corectitudine votării din străinătate.

Pe plan intern, s-a luat decizia micșorării numărului de membri în secțiile de votare de la 9 la 7 pentru ca reprezentanții partidelor extra-parlamentare să nu aibă acces la verificarea procesului de numărare a voturilor, când de fapt ar fi fost nevoie de mai mulți reprezentanți de vreme ce sunt 5 buletine de vot. Dar s-a luat decizia micșorării numărului pentru ca Partidul S.O.S. România să nu aibă acces, iar pentru a completa locurile au fost selectați reprezentanții minorităților deși aceștia nu candidează, în zone unde nu există asemenea reprezentanți, iar partidele care nu candidează au primit reprezentanți în secțiile de vot doar pentru că au candidat la ultimele alegeri europarlamentare.

Se preconizează că în străinătate, unde votul este masiv anti-putere, se va proceda la blocarea accesului cetățenilor românilor la vot prin furtul ștampilelor, pentru că dacă din 5 ștampile dispar câteva, fluiditatea procesului de votare va fi mult îngreunată. Partidul S.O.S. România a depus la Ministerul Afacerilor Externe liste pentru aproape toate secțiile de vot din Europa și SUA, dar procesul este întârziat cu scopul de a nu avea observatori din acest partid care va fi votat masiv de românii din diaspora.

Mai grav, există un singur dispozitiv electronic care scanează buletinele de vot, deși ar fi trebuit sa existe cel puțin 3 sau 4 dispozitive, pentru că procesul de votare durează mult, fiind 5 buletine de ștampilat, și ar fi trebuit să existe posibilitatea ca mai multe persoane să poată vota într-un timp mai scurt.

Partidul S.O.S. România a solicitat de altfel ca procesul de votare și numărătoarea voturilor să fie filmate pentru a împiedica fraudarea alegerilor.

În afară de aceste bariere birocratice și măsuri oficiale luate de autorități pentru a falsifica voturile cetățenilor români, există multe alte modalități prin care este viciat rezultatul alegerilor. Astfel, se pregătește votul multiplu tip suveică, există deja planuri de a cumpăra voturi, mai ales în mediul rural, dar și în cartierele sărace ale orașelor, votul fiind deja plătit cu sume de la 100 de euro de persoană în sus, se practică o condiționare a ajutorului social de la primării precum și a acordării de alimente de la UE de votul pentru primarul în funcție. De asemenea, persoanele dependente de ajutor social sunt captive ale primarilor pentru că aceștia nu îi scot la muncă, dar cer în schimb să fie votați, oferind pe de altă parte contracte grase de la Primărie firmelor prietene pentru a efectua lucrările din comună care ar fi trebuit efectuare de persoanele apte de muncă ce primesc ajutor social.

Este un fapt cert că deja se plătesc voturile cu sume între 100 și 500 de euro, în funcție de importanța localității, iar un caz precum cel al primarului de la Sectorul 1 București, Clotilde Armand, care a fost filmat în timp ce se furau sacii cu voturi la alegerile locale din 2020, este de notorietate în România.

Solicităm de aceea ca opoziția reală să aibă reprezentanți în toate secțiile de votare, precum și instalarea de camere de filmat care să urmărească atât procesul de votare, cât și numărarea voturilor, precum și existența unei modalități de renumărare a voturilor la BEC, având în vedere că de gestionarea alegerilor în România se ocupă STS, un serviciu secret care prin natura sa nu asigură transparența procesului de numărare a voturilor, ceea ce a dat naștere și până acum la fraude electorale masive.

Solicităm de asemenea observatori străini independenți care să verifice procedurile electorale și care să împiedice fraudarea alegerilor din 9 iunie 2024.

Senator Av. Diana IOVANOVICI-ŞOŞOACĂ

Președintele Partidului S.O.S. România

04.06.2024

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate