Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
sâmbătă, iunie 22, 2024

Întrebări privind masacrul de la Crevedia

by S.O.S. România
158 Vizualizări

Senatorul Diana Şoşoacă, preşedintele partidului S.O.S. România, a adresat astăzi în Senat mai multe întrebări pe tema masacrului de la Crevedia.

”Vă solicit de urgență Corpuri de control, mai ales al Prim-ministrului, având în vedere dezastrul petrecut, punerea în pericol a pompierilor și numărul de morți în creștere. Solicit să îmi remiteți rapoartele întocmite.

Solicit domnului Prim-ministru demiterea de urgență a domnului Raed Arafat și anchetarea sa pentru carnagiul de la Crevedia”, a spus senatorul Diana Șoșoacă în documentul prezentat în Senat.

Întrebările a fost adresate domnului Marcel Ciolacu, Prim-ministrul României,     Domnului Marian-Cătălin PREDOIU, Ministrul Afacerilor Interne, Domnului Raed Arafat, Departamentul pentru situații de urgență și Domnului Inspector General Dan-Paul IAMANDI,  Inspectoratul General pentru situații de urgență.

Senatorul Diana Șoșoacă, președintele partidului S.O.S. România, i-a întrebat pe oficialii români următoarele:

Având în vedere incendiul petrecut în com. Crevedia, jud. Dâmbovița la data de 26.08.2023, vă solicit să îmi transmiteți de urgență răspunsuri punctuale la următoarele întrebări :

 1. Ce tip de urgență a fost evenimentul (incendiul) din com. Crevedia, jud. Dâmbovița? Cine a condus intervenția?
 2. Când a fost anunțat incendiul de la Crevedia?
 3. La ce oră au ajuns forțele la locul intervenției?
 4. La ce oră au avut loc exploziile? Precizați ora pentru fiecare deflagrație în parte.
 5. La ce oră a fost lichidat acest incendiu?
 6. Care este bilanțul în victime omenești al acestui incendiu?
 7. Câte imobile au ars în urma evenimentului?
 8. Ce măsuri s-au luat la nivelul IGSU în ce privește intervenția la acest incendiu: câte echipaje au fost mobilizate și de la câte unități/subunități? (Inițial, respectiv, ulterior dacă au fost suplimentate forțele.)
 9. Vă rugăm să precizați câți oameni au compus fiecare echipaj în parte și ce mijloace tehnice au deservit (autospecială cu capacitatea de … litri, camion, autospecială de prim-ajutor calificat, ATPVM, autospeciala roboți)
 10. Câți pompieri militari mobilizați la incendiu au fost solicitați din timpul liber?
 11. Cine a condus intervenția de la Crevedia pe etape? Precizați și orele aferente schimbării comenzii intervenției.
 12. Am surprins în imagini faptul ca PAIS al ISU BIF a condus la un moment dat intervenția. În baza cărui act normativ a făcut asta, având în vedere că intervenția era în județul Dâmbovița?
 13. La ce oră a avut loc rănirea fiecărui pompier militar? Vă rugăm precizați starea fiecăruia, gradul si suprafața arsurilor.
 14. Ce măsuri au fost dispuse pe linie de sănătate și securitate în muncă de la momentul anunțării intervenției?
 15. Personalul implicat în intervenție a purtat aparat de respirat? Dacă nu, care au fost considerentele care au stat la baza acestei decizii?
 16. În cadrul intervenției de la Crevedia a fost adoptată o tactică defensivă conform ISU 01? Sau ce fel de tactică au stabilit șefii intervenției ?
 17. Care a fost situația la fața locului? Există posibilitatea alimentării cu apă a autospecialelor?
 18. Câți dintre pompierii participanți la intervenție erau SGP?
 19. Câte Nomexuri și costume aluminizante a achiziționat IGSU în perioada 2015-2023? Cum au fost acestea distribuite pe județe?
 20. Din analiza efectuată la fața locului s-a stabilit necesitatea folosirii costumelor de protecție anticalorice? Ce s-a stabilit în această privință având în vedere faptul că existau acolo cisterne ce se răceau, cu pericol de explozie în mediu exploziv (degajarea mare de gaz)?
 21. S-a vorbit de un perimetru stabilit la 700 m. În ce moment al intervenției s-a luat decizia, în baza căror calcule a fost determinată această valoare și dacă da, din ce motiv pompierii se aflau în acest perimetru?
 22. Robotii pentru stins incendii: la ce distanță de un astfel de robot stă, mai exact, operatorul?
 23. Acești roboti au standard ATEX?
 24. Care este bilanțul avarierilor suferite de tehnica de lupta a IGSU în urma acestei intervenții?
 25. Pompierii au asigurare de viață plătită de angajator ? Care sunt metodele de despăgubire ale pompierilor (familiilor acestora) în caz de sechele sau deces ?
 26. Care este motivul pentru care nu ați permis Electrica să intervină să redea curentul electric pentru comuna Crevedia, în condițiile în care aceasta era pregătită să intervină să redea curent electric pentru partea din comună aflată în afara perimetrului securizat și nu a putut interveni din cauza DSU, decât în urma intervenției mele la toate instituțiile implicate, explicându-le situația de la fața locului ?
 27. Care este motivul pentru care ați ținut autocisternele în interiorul comunei, acest lucru constituind un adevărat pericol pentru cetățeni, și le-ați udat în continuu, în loc să transvazați conținutul cu tehnologie adecvată ? Cât le-ați fi udat dacă nu interveneam subsemnata, o lună, două, trei, un an ?
 28. Care era planul de îndepărtare a autocisternelor de la locul tragediei înainte de a interveni subsemnata, astfel încât să permiteți cetățenilor să intervină la locuințele lor pentru a începe reconstrucția, reparațiile, în condițiile în care se apropie anotimpul rece ?
 29. Câte persoane au fost suspendate sau ce măsuri s-au luat împotriva persoanelor responsabile pentru punerea în pericol a pompierilor la cea de a doua explozie și în general față de dotarea precară a pompierilor, fapt ce le-a pus viața în pericol ?
 30. Care este motivul pentru care nici la această oră autoritățile statului nu au curățat zona de cadavrele arse ale animalelor ?
 31. Câți bani a alocat Guvernul pentru refacerea caselor?”

Biroul de Presă

Partidul S.O.S. România

05.09.2023

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate