vineri, februarie 23, 2024
Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
vineri, februarie 23, 2024
vineri, februarie 23, 2024

PARTIDUL S.O.S. RO asigură suport concret pentru românii din Diaspora (în scopul menţinerii identităţii culturale și naţionale românești)

by S.O.S. România
205 Vizualizări

Prin distrugerea economiei românesti, recenții 33 de ani au avut ca rezultat emigrarea a milioane de români.

Conform datelor Institutului Național de Statistică, în perioada 2019 – 2023, distribuția pe vârste a românilor care au emigrat s-a modificat, fiind un trend foarte ridicat al emigrărilor românilor de peste 40 de ani (ceea ce corespunde cu lipsa oricărei perspective de dezvoltare la generația care ar trebui să aducă cel mai mult plus-valoare în societatea românească, pe baza experienței dobândite).

Raportat la românii plecați în străinate, respectiv la românii din diaspora, PARTIDUL S.O.S. ROMÂNIA consideră că ar trebui adoptat un set de măsuri reale de sprjin și nu cum face clasa  politică aflată la guvernare, respectiv doar lozinci.

Prin aceste măsuri ar fi stimulată întoarcerea românilor în țara lor, astfel încât să își folosească abilitățile dezvoltate în strainătate și să contribuie la dezvoltarea unor afaceri proprii in România, iar în plan secundar, să contribuie implicit și la dezvoltarea economiei românești.

În acest context, PARTIDUL S.O.S. RO va aplica programe de finanțare axate pe domenii specifice (industrie, agricuiltură, servicii), prin care să se asigure o finanțare adecvată dezvoltarii de noi afaceri de către românii întorsi în țară.

PARTIDUL S.O.S. RO va oferi sprijin concret pentru românii care se vor intoarce în România și va oferi suport pentru atragere de finanțări nerambursabile.

Totodată, PARTIDUL S.O.S. RO va derula programe de promovare a limbii române în comunitățiledin afara granițelor, prin educație și mass-media în limba maternă.

Va fi susținută componenta spirituală a comunităților românești, apartenența religioasă fiind,alături de învățământ, una esențială pentru păstrare a identității naţionale.

Cu stimă,

Senator – Diana Iovanovici Șoșoacă, presedinte S.O.S. România

Mihaela Windischhofer, presedinte S.O.S. România / Filiala Austria

S-ar putea să vă intereseze

EXTERN

Comunicate de presă

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate