Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
sâmbătă, iunie 22, 2024

Președintele Ungariei Katalin Novak trebuie declarat persona non grata în România

by S.O.S. România
1,3K Vizualizări

Senatorul Diana Iovanovici-Şoşoacă, preşedintele partidului S.O.S. România, arată într-o declaraţie politică faptul că ”România a devenit o țară fără conducători, lăsată pradă tuturor veneticilor care fac ce vor pe acest pământ și cu acest popor. România a devenit o țară cotropită, cu trădători la putere, alogeni numiți în funcții publice, aleși cu demnități și onoruri atribuite de străini pentru faptul că au permis jefuirea țării, alungarea poporului și destrămarea țării. În acest timp, jumătate din țară se află în pribegie, o altă greșeală făcută de români. Când țara îți este mutilată, furată, cotropită, distrusă din temelii, nu iei drumul pribegiei, pui mâna pe arme de orice fel și alungi distrugătorii țării, nu îi lași să facă ce vor cu țara ta”

Senatorul atrage atenția că ”am ajuns să fim conduși de minorități de orice fel, în timp ce majoritatea este dezintegrată și anihilată, până când se vor inversa cifrele, minoritatea va deveni majoritară, iar majoritatea va fi minoritară. Este doar o chestiune de timp”.

Diana Iovanovici-Șoșoacă mai spune în declarația sa că ”o asociație așa-zis reprezentantă a minorității maghiare din România a devenit partid perpetuu la guvernare, ei nereprezentând de fapt decât interesele statului ungar, și nicidecum al minorității maghiare din România, care zace în  aceeași sărăcie ca și restul românilor, singurii bogați fiind conducătorii politici ai UDMR, mulți fiind implicați în infracțiuni și îmbogățiți din furturi din avutul statului și deposedări ilegale de bunuri ale românilor și maghiarilor. Păduri întregi furate, defrișate și vândute la negru de către conducători ai UDMR. Împroprietăriri prin fals în acte publice, procese câștigate prin șpăgi acordate judecătorilor, oameni bătuți să își dea averile, asta fac mulți dintre membri marcanți UDMR. Dar ei sunt la guvernare. Sunt, pentru că li se permite și pentru că România răspunde la ordinele celor din afară, inclusiv ale  conducerii Ungariei, țară care a început să își aroge atribute de conducător în România, și chiar să exercite prerogative pe pământ românesc”.

Senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă arată că, în acest context, ”președinta Ungariei Katalin Novak, care nu e doar un personaj de vitrină, ci este un veritabil exponent al conducerii maghiare, a început să își exercite prerogative de președinte al Ardealului, anunțând vizite private, mincinos, când de fapt sunt veritabile vizite oficiale, pentru a participa la diferite evenimente de dezvelire de statui ale grofilor maghiari care au ucis români pe capete, la  conferințe și simpozioane unde acordă premii cetățenilor maghiari care au fost condamnați pentru acte de terorism împotriva României, sau unor infractori care au atentat la viața românilor, instigând comunitatea maghiară din România la război și crime împotriva românilor din Ardeal. Procesul de extincție al românilor din Ardeal se face cu ajutorul și implicarea unor așa-ziși români, trădători, aflați în funcții publice, aparținând partidelor PSD, PNL, USR, PRO-ROMÂNIA, PMP, precum  și cu ajutorul Guvernului și Parlamentului României”.

Președintele S.O.S. România atrage atenția că astăzi, 12.04.2023, președinta Ungariei va fi prezentă la Carei, unde va fi inaugurată statuia poetului și omului politic maghiar Kölcsey Ferenc. 

”În tot acest timp, la Satu Mare, toate proiectele pentru statui ale personalităților românilor au fost respinse. Statuia va fi amplasată în fața Primăriei, de parcă autorul imnului Ungariei, ar fi făcut ceva pentru România. De fapt, este un act de cotropire a teritoriului României de către Ungaria, la care Președintele Ungariei vine să își pună amprenta statală, mințind că este o vizită privată, pentru că, dacă ar fi oficială, protocolul ar fi altul, și autoritățile române ar trebui să fie în prim-plan, iar aceasta ar avea câteva obligații diplomatice de îndeplinit, ceea ce nu dorește. Pentru că madama ungară vine în România să anunțe că Satu-Mare nu mai aparține României”, mai spune senatorul în declarația sa politică.

Președintele S.O.S. România arată că statuia poetului și omului politic maghiar Kölcsey Ferenc, a fost realizată la inițiativa consilierilor locali ai UDMR, cu susținerea guvernului Ungariei. ”De când Guvernul Ungariei are dreptul să facă inițiative în România? Cum este posibil să nu existe reacție din partea Președintelui României, Prim-Ministrului României, Guvernului României, Parlamentului României? Singura voce în Parlament a fost a mea, când, ieri, în plenul Senatului am cerut ca Președinta Ungariei să fie declarată ”Persona non grata” în România”, a adăugat Diana Iovanovici-Șoșoacă.

”Să nu uităm că madama ungară a avut neobrăzarea să se pozeze lângă borna românească pe care a vopsit-o în culorile steagului unguresc, și participă des la dezveliri de statui ale personalităților maghiare, amplasate în România în zone cu însemnătate oficială. Acțiunile sale se circumscriu activității iredentiste, șovine, care duc la manifestări violente între etnicii maghiari și români, acesta fiind de fapt scopul, creșterea urii și a provocării de violențe între etnicii maghiari și români. O astfel de activitate este obligatoriu a fi stopată, iar prima acțiune a statului român este să o declare pe doamna Katalin Novak, cetățean maghiar care își folosește calitatea oficială de președinte pentru a intra în România și a participa la evenimente împotriva suveranității, unității și independenței României, ”persona non grata” și să îi interzică accesul în țara noastră”, solicită senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Totodată, președintele partidului S.O.S. România, a transmis o interpelare pe această temă mai multor miniștri: Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe, Sorin Grindeanu, viceprim-ministru, Hunor Kelemen, viceprim-ministru și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

”Cum este posibil să nu luați nicio poziție cu pricire la aceste acte îndreptate împotriva suveranității, independenței și unității României? Care sunt demersurile oficiale și neoficiale pe care le întreprindeți și le-ați întreprins pentru ca această maghiarizare forțată să fie oprită? Vă rog să îmi comunicați de urgență ce veți face împotriva acestor acțiuni iredentiste și șovine ale statului maghiar?”, sunt întrebările pe care senatorul le-a adresat respectivilor miniștri în interpelarea sa.

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate