Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
miercuri, mai 29, 2024

Autorităţile din Republica Moldova au acum şansa de a realiza Unirea cu România printr-o lege istorică

by S.O.S. România
329 Vizualizări

Senatorul Diana Iovanovici-Şoşoacă, președintele partidului S.O.S. România, a trimis autorităţilor din Republica Moldova un proiect de lege pentru Unirea Republicii Moldova cu România după modelul prin care domnia sa a iniţiat unirea României cu Republica Moldova printr-un proiect de lege depus în Parlamentul României (Propunerea legislativă privind unirea României cu Republica Moldova, înregistrată la Senat cu numărul B204/2023 din 31 Martie 2023).

Astfel, senatorul Diana Iovanovici-Şoşoacă a trimis proiectul de lege pentru Unirea Republicii Moldova cu România preşedintelui ţării, Maia Sandu, premierului Moldovei, Dorin Recean, şi preşedintelui Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu.

În conformitate cu art. 73 din Constituția Republicii Moldova, atât deputaţii, cât şi Guvernul şi preşedintele ţării au dreptul la iniţiativă legislativă.

Președintele S.O.S. România arată că această lege va oferi Republicii Moldova şansa intrării imediate în UE şi realizarea visului românilor, România Mare!

”Veţi avea astfel ocazia ca la adunarea din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, anunţată pentru data de 21 mai, să le daţi posibilitatea cetăţenilor să îşi exprime opțiunea pentru Europa prin Unirea cu România!”, le-a transmis senatorul președintelui, premierului și președintelui Parlamentului Republicii Moldova.

Proiectul de lege a fost adaptat potrivit normelor legislative ale Republicii Moldova și individualizat pentru a corespunde fiecărei instituții în parte, având o formă adecvată atât pentru a fi depus de președintele Republicii Moldova, cât și pentru depunerea de către Guvern sau de către deputați.

Nota Informativă (Expunerea de motive) a proiectului de lege a fost lăsată necompletată pentru ca inițiatorii din Republica Moldova să poată explica potrivit viziunii lor dorința de unire cu România.

Textul proiectului de lege este o transcriere în oglindă a proiectului de lege similar depus de senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă în Parlamentul României și are următorul cuprins:

Articolul 1

Parlamentul Republicii Moldova reiterează atașamentul faţă de prevederile Actului final al Conferinței C.S.C.E. de la Helsinki, care admite posibilitatea modificării frontierelor pe căi paşnice, diplomatice.

Articolul 2

Parlamentul Republicii Moldova decide unirea Republicii Moldova cu  România.

Articolul 3

Parlamentul Republicii Moldova abilitează guvernul țării sa înceapă de urgență, imediat, negocieri cu autorităţile de la Bucureşti pentru definitivarea unirii cu România.

Articolul 4

După adoptarea prezentei legi și publicarea în Monitorul Oficial vor fi  notificate autoritățile internaționale competente, Guvernul României, SUA, NATO, ONU, UE, pentru aducerea la îndeplinire a dispozițiilor legii.

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate