joi, aprilie 11, 2024
Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
joi, aprilie 11, 2024
joi, aprilie 11, 2024

Solicit intervenţia NATO împotriva Ucrainei după ce malul românesc al Mării Negre a fost atacat de o mină ucraineană

by S.O.S. România
1,8K Vizualizări

Senatorul Diana Iovanovici-Şoşoacă, preşedintele partidului S.O.S. România, solicită NATO să intervină pentru apărarea României după ce malul românesc al Mării Negre a fost atacat de o mină ucraineană în dreptul oraşului Constanţa.

”Anunţul oficial al Forţelor Navale Române că ar fi o mină din al doilea război mondial este o minciună: este, de fapt, a şasea mină ucraineană care ajunge în apele teritoriale ale României! Detonarea acestei mine care a avut loc joi, 13 aprilie, în jurul orelor 18.00, a fost resimţită de locatarii din Constanţa, ceea ce dovedeşte că mina a pus în real pericol vieţile şi bunurile cetăţenilor români”, a declarat senatorul S.O.S. România Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Conform art. 5 din Tratatul NATO, ”Părţile convin că un atac armat împotriva uneia sau mai multora dintre ele, în Europa sau în America de Nord, va fi considerat un atac împotriva tuturor părţilor şi, în consecinţă, sunt de acord că, dacă are loc un asemenea atac armat, fiecare dintre ele, în exercitarea dreptului la autoapărare individuală sau colectivă, recunoscut prin art. 51 din Carta Organizaţiei Naţiunilor Unite, va sprijini partea sau părţile atacate, prin realizarea imediată, individual şi împreună cu celelalte părţi, a oricărei acţiuni pe care o consideră necesară, inclusiv folosirea forţei armate, în vederea restabilirii şi menţinerii securităţii în spaţiul Atlanticului de Nord”.

”Prin minele ucrainene care pun în pericol viețile românilor, Ucraina se dovedește a fi un stat agresor la adresa României, iar NATO trebuie să intervină. După toate cheltuielile pe care le-a făcut pentru Ucraina, plătind din greu pentru refugiați și falimentându-și propria agricultură, România este acum pusă în pericol de acțiunile militare ale Ucrainei”, a mai declarat președintele partidului S.O.S. România.

”Nu e prima oară când Ucraina aduce atingere siguranţei cetățenilor români şi pune în pericol integritate statală a României. Vă reamintesc că un avion românesc de tip MiG-21 LanceR a fost doborât de ucraineni pe 2 martie 2022 în apropierea localității Cogealac, la aproximativ 95 de kilometri de granița cu Ucraina, iar elicopterul de salvare IAR-330 plecat în misiune de salvare a avut aceeași soartă tragică. Ca urmare a acestei agresiuni a Ucrainei, 8 militari români au plătit cu viața. De asemenea, Ucraina pune în pericol România prin lucrările ilegale și interzise pe care le face în Canalul Bâstroe, aceasta fiind o agresiune indirectă la adresa teritoriului şi biodiversităţii României, una care produce prejudicii iremediabile”, a mai declarat senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă.

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate