Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
joi, iunie 13, 2024

Solicit demisia ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila

by S.O.S. România
547 Vizualizări

Solicit demisia ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila pentru felul nonşalant şi dispreţuitor în care a tratat situaţia de la Spitalul din Urziceni pentru a nu-şi deranja colegii liberali din Coaliţia aflată la guvernare, având în vedere că primarul din Urziceni şi directoarea spitalului din Urziceni provin din PNL.

Ministrul Sănătăţii a făcut astăzi tot posibilul pentru a evita să mă primească în audienţă pe tema abuzului făcut împotriva unei mame obligate să nască pe trotuar şi a situaţiei bolnavilor de cancer. Iniţial, ministrul Rafila a asmuţit Jandarmeria care s-a comportat extrem de agresiv şi care a adus imediat şi o dubă în spatele ministerului, sperând că mă vor provoca şi vor avea motive să mă reţină.

Abia după cinci ore de aşteptare, ministrul a trimis un funcţionar să mă caute în oraş pentru a mă chema la o audienţă, deşi aşteptasem vreme de ore bune în holul ministerului, anunţând şi stipulând clar motivul vizitei mele ca senator al României, membru în Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii.

După ce au inventat proceduri care să îmi blocheze accesul într-o instituţie a statului român, ministrul a acceptat audienţa fiind flancat de trei bărbaţi, după ce ore în şir nici un funcţionar al ministerului nu a avut timp pentru o audienţă.

Atitudinea de nepăsare a ministrului referitoare la abuzul de la Urziceni este strigătoare la cer: ministrul a motivat că nu poate trimite Corpul de Control decât pentru controale financiare, ceea ce este o minciună, şi că nu este nici o problemă dacă mama şi copilul ei născut pe trotuar nu au fost primite în spitalul din Urziceni nici după naştere, ci trimise la spitalul din Slobozia.

În rest, ministrul nu îşi recunoaşte nici o responsabilitate pe motiv că spitalul este în subordinea Primăriei din Urziceni, demonstrând astfel că sistemul de sănătate din România este feudal şi fiecare baron local face ce îl taie capul cu viaţa oamenilor.

Pe lângă demisia ministrului, solicit anchetarea responsabililor din Ministerul Sănătăţii, acolo unde este plin de ”nefăcători de nimic” care plimbă hârtiile între etaje.

De asemenea, solicit o anchetă în cadrul Jandarmeriei pentru felul agresiv și neprofesionist în care s-au comportat jandarmii puși să fie câinii de pază ai ministrului Alexandru Rafila, în disprețul legii, și care au demonstrat că sunt armata privată a ministrului, nu angajați ai statului român, supuși legilor României.

Reclam, în această privinţă, încălcarea art. 26 din Legea 96/2006 privind Statutul Senatorilor şi Deputaţilor:

Art. 26 Protecția autorității

(1) Pe durata exercitării mandatului de parlamentar deputații și senatorii sunt purtători ai autorității publice de stat.

(2) Orice faptă prin care se aduce atingere onoarei ori reputației unui deputat sau senator, ca și amenințarea ori actele de violență săvârșite împotriva acestuia, în legătură cu exercitarea mandatului, se pedepsesc conform dispozițiilor Codului penal privind infracțiunile contra autorității.

(3) Dispozițiile alin. (2) se aplică și în cazurile în care faptele sunt săvârșite împotriva soției sau copiilor deputatului ori senatorului în scopul de a exercita presiuni sau de a influența deciziile acestuia în exercitarea mandatului.

(4) Protecția juridică penală prevăzută la alin. (2) și (3) se aplică și după încetarea mandatului dacă faptele sunt comise în legătură cu exercitarea acestuia.

Senator Av. Diana Iovanovici-Șoșoacă

Președintele Partidului S.O.S. România

01.08.2023

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate