joi, aprilie 11, 2024
Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
joi, aprilie 11, 2024
joi, aprilie 11, 2024

Suntem împinşi într-un război care nu ne aparţine

by S.O.S. România
650 Vizualizări

Referitor la atacurile cu dronă din Ucraina, din apropiere de România, am avertizat public de nenumărate ori că devenim parte beligerantă şi suntem împinşi într-un război care nu ne aparţine. Motivul acestui atac este acela că, după ce Rusia a denunţat acordul pentru cereale, acum ripostează pentru oprirea transportului acestora pe Dunăre, dar România nu ar trebui să se implice în această dispută.

Avertizăm Federaţia Rusă că poporul român nu are nici o implicare în acest război, după cum avertizăm şi NATO şi UE să nu determine, la nivel politic, acţiuni iraţionale, nediplomatice, care pot avea consecinţe nefaste pentru viitorul României.

Solicităm de aceea NATO şi UE să ia act că poporul român nu a autorizat nici un ajutor militar pentru Ucraina şi solicităm autorităților de la Bucureşti să interzică importul de cereale din Ucraina pentru că prioritar este interesul poporului român, integritatea teritorială a României şi apărarea cetăţenilor români.

Solicităm Federaţiei Ruse să nu confunde teritoriul României cu cel al Ucrainei şi nu acceptăm nici o greşeală din partea nici unei părți beligerante, având în vedere perfecțiunea tehnologiei de război, așa încât le solicităm tuturor să trateze cu mai mare atenție orice zonă din preajma teritoriului României pentru a nu se ajunge la ideea că noi suntem cei atacaţi.

Niciodată România nu a avut o politică de expansiune, întotdeauna ne-am apărat ţara şi poporul şi tocmai de aceea solicităm tuturor părților implicate în acest război să își revizuiască atitudinea atâta vreme cât prin acţiunile lor pot aduce atingere statului român, integrității teritoriale şi siguranței românilor. Condamnăm pe această cale orice atac care poate aduce atingere României şi poporului român, indiferent de partea care lansează atacul.

Reiterăm cu această ocazie propunerea lansată încă din martie 2022 de a începe de urgenţă negocierile pentru pace având în vedere că, din păcate, avertismentele pe care le-am lansat s-au adeverit , iar iminența atragerii României în război se calculează deja în zile. Ne oferim să fim noi cei care, împreună cu specialiștii noștri, să participăm la tratativele de pace în acest context pentru că suntem singurii care am militat pentru pace şi neutralitate încă din primele zile ale declanşării conflictului.

Solicităm de asemenea Ucrainei şi NATO să nu mai provoace Federația Rusă, având în vedere că totul se petrece foarte aproape de granița României, iar trupele NATO sunt comasate în România, ceea ce am dezavuat de la bun început tocmai pentru a nu se ajunge în acest punct. Sau poate că Ucraina şi NATO tocmai acest lucru îşi doresc, să atragă România în război? Acest lucru este inadmisibil!

Solicităm trupelor NATO să își mute bazele în alt stat, astfel încât România să rămână neutră și să nu fie implicată în acest conflict. De asemenea, trebuie oprită pregătirea soldaților NATO și a celor ucraineni în România. Nu suntem singura țară care are graniță cu Ucraina: mutați bazele într-o altă țară, să vedem cui îi convine să își transforme teritoriul în bază de operațiuni! Mai solicităm NATO și UE să garanteze neutralitatea și integritatea teritorială a României, siguranța poporului român și securitatea națională, lucruri care sunt periclitate prin această împingere controlată a României într-un război care nu este al nostru și din care avem numai de pierdut!

Senator Av. Diana Iovanovici-Șoșoacă

Președintele Partidului S.O.S. România

24.07.2023

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate