joi, aprilie 11, 2024
Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
joi, aprilie 11, 2024
joi, aprilie 11, 2024

Acum este momentul României Mari, visul tuturor românilor

by S.O.S. România
401 Vizualizări

Senatoarea Diana Iovanovici-Şoşoacă, preşedintele partidului S.O.S. România, a criticat miercuri într-o declarație politică în Senatul României comportamentul Ucrainei în urma depunerii inițiativei legislative cu privire la denunțarea Tratatului încheiat cu Ucraina în 1997 și a solicitării începerii demersurilor pentru anexarea pe cale diplomatică a teritoriilor româneşti deținute ilegal de aceasta, prin preluarea de la URSS.

Senatoarea a arătat că demersul ei se circumscrie atribuțiilor unui parlamentar pentru care există imunitate parlamentară conform art. 72 Constituție, care nu poate fi ridicată niciodată pentru vot, inițiative legislative, opinii și declarații politice.

”Ucraina, un stat fără granițe stabilite cu vecinii și neînregistrate la ONU, s-a gândit să bage frica în oricine altcineva ar îndrăzni să mai facă acest gest și a anunțat oficial că va impune sancțiuni împotriva Senatorului Diana Iovanovici-Șoșoacă, declarând-o persona non grata în Ucraina și o amenințare la adresa securității și siguranței naționale a Ucrainei, fapt fără precedent și inacceptabil din orice punct de vedere ai privi lucrurile”, a declarat senatoarea.

Ea a arătat că la câteva ore de la gestul MAE ucrainean, ”pe site-ul celor condamnați la moarte ai Ucrainei a apărut și numele Senatorului Diana Iovanovici-Șoșoacă, cu toate datele de identificare, astfel ca racheții care trebuie să își pună în aplicare planul de ucidere al subsemnatei să aibă acces direct la numărul de telefon și adresa de domiciliu. Mirotvoreț – ”lista deschisă a morților” a menționat ultima data o jurnalistă rusă celebră, Darya Dugin, dispărută într-un atac cu bombă. Multe persoane aflate pe această listă au dispărut ca prin minune în atentate, după ce au fost inserate pe această listă”, a mai arătat senatoarea.

Președintele S.O.S. România a explicat în declarația sa politică fapotul că, oficial, pentru UE și USA, ”Peacemaker” este o bază de date ucraineană independentă cu numele persoanelor pe care moderatorii anonimi le consideră a fi o amenințare pentru securitatea națională a Ucrainei.

”De fapt, site-ul este strâns legat de Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei. În anul 2016 oficialii UE și grupurile de jurnaliști au condamnat acest site pentru că a divulgat date despre peste 4000 de reprezentanți ai presei. În urma unor investigații Newsweek, s-au descoperit legături strânse cu guvernul ucrainean”, a devoalat senatoarea.

”Acest site a rămas deschis în ciuda solicitărilor ONU, ambasadorilor G7, UE și grupurilor pentru drepturile omului de a-l închide. Curios cum tocmai ONU și G7 nu au putere să închidă un asemenea site ”independent”, asta dacă nu cumva puterea ucraineană e mai influentă decât acestea. Deci site-uri rusești se pot închide, site-uri românești de asemenea, dar un site cu lista condamnaților la moarte în Ucraina, nu se poate închide. Oare nu sunt toți implicați? Întreb și eu?!”, a mai declarat senatoarea.

Ea arată că, în acest timp, autoritățile de la București tac mâlc, așa cum au tăcut mereu, ”și când românii noștri din teritoriile ocupate abuziv de Ucraina au fost măcelăriți și abuzați, când preoți români de acolo au fost omorâți sau abuzați fizic, când s-au închis bisericile și românilor de acolo li s-a interzis limba română, slujbele ortodoxe și folosirea limbii române în biserică, când li s-au demolat școlile și li s-a interzis limba română în școli, când Bâstroe a fost dragat, distrugând Delta Dunării, ca să aflăm că Statul român și-a dat acordul pentru acest masacru al patrimoniului nostru natural, fiind semnate acte în acest sens”.

Diana Iovanovici-Șoșoacă mai arată că, din momentul amenințării cu moartea venite din partea Statului ucrainean la adresa sa, ”am fost sunată zilnic de nenumărați cetățeni ucraineni și amenințată direct telefonic, sunt urmărită zilnic de mașini cu numere ucrainene, atât eu cât și familia mea fiind în pericol. Pentru ce? Pentru o inițiativă parlamentară care nici măcar nu a intrat pe procedura parlamentară, pentru exercitarea obligației de parlamentar: acela de a propune legi. În fapt, Ucraina s-a implicat în problemele interne ale statului român, încercând să intervină în procesul legislativ al nostru”.

”În acest context consider că Președinția României, Guvernul României, SPP, SRI și SIE, precum toate instituțiile cu atribuții în acest sens, sunt direct responsabile de viața mea și a familiei mele, iar dacă viața noastră va fi pusă în  pericol sau vreun membru al familiei mele sau eu însămi ne vom pierde viața, aceștia sunt complici la asasinarea noastră, mai ales că dispariția subsemnatei ar scăpa sistemul corupt de cea mai mare problemă din politica românească, de singurul om care le-a ținut piept și a refuzat cu obstinație să se supună și să facă compromisuri. De aceea VĂ ACUZ DE COMPLICITATE LA AMENINȚAREA CU MOARTEA DE CĂTRE STATUL UCRAINEAN LA ADRESA MEA ȘI A FAMILIEI MELE!”, a spus senatoarea în declarația ei politică.

Președintele S.O.S. România amintește în același context, că Revista Foreign Policy anunță o intenție de a readuce în vizor o construcție politică de acum 700 de ani, Uniunea Polono-Lituaniană și aduce în discuție o posibilă unire între Polonia și Ucraina, având în vedere interesele comune.

”Polonia, ca și Ungaria, au susținut în dese rânduri, de la începutul războiului dintre Federația Rusă și Ucraina, că Ucraina deține ilegal teritorii de la acestea și că ar dori să și le anexeze. Nu am văzut atunci că vreun oficial al Ucrainei să îl amenințe cu moartea sau în alt fel pe vreun politician polon sau ungar. Chiar aș vrea să văd cum este amenințat Viktor Orban și ce reacție ar avea acesta și statul ungar!”, a arătat senatoarea.

Comparând ce drepturi a obținut Polonia de la Ucraina, senatoarea întreabă: ”în condițiile în care și noi am acordat aceleași facilități, de ce Guvernul României nu a cerut și nu a obținut reciprocitate, având în vedere că avem peste 1 milion de cetățeni români în Ucraina, în teritoriile ocupate abuziv de aceasta? De ce Polonia poate și noi, nu?”.

La fel și în privința teritoriilor românești din Ucraina, dacă Polonia are voie, ”de ce nu are voie și România? Mai ales, față de interesul acordat, atât de USA, cât și de UE, față de unirea Republicii Moldova cu România? De ce nu am uni aceste teritorii? Doar Ucraina nu vrea să intre în UE cu aceste teritorii deținute ilegitim prin preluare de la URSS? Doar UE nu acceptă nedreptăți, nu?”, a mai întrebat senatoarea.

”De fapt, inițiativa subsemnatei deschide cu adevărat calea negocierii pentru aducerea la trupul patriei mamă a unor teritorii smulse samavolnic de bolșevici din trupul țării, cu concursul marilor puteri. Niciodată nu am fost la masa tratativelor, ci mereu am suportat deciziile altora. În contextul actual, când deja se preconizează negocieri pentru refacerea unor mari teritorii din interese economice și politice, România trebuie să își joace cartea inteligent, cu mult curaj și aplomb, alături de marile puteri. Demersul subsemnatei deschide negocierile la masa mai marilor lumii, pentru reîntregirea României mari, prin unirea cu Republica Moldova și a teritoriilor deținute ilegal de Ucraina, mai ales în virtutea Rezoluției Congresului American 148 din 28 iunie 1991 care menționa sprijinul pentru recuperarea Bucovinei de Nord”, spune senatoarea în declarația sa.

”Acum este momentul! Acum România are nevoie de oameni capabili să înfăptuiască Marea Unire, nu mai târziu. Acum, când marile puteri sunt de accord și timpurile o cer, când interesele lor politice și economice converg cu cele ale noastre de unitate, acum este momentul unirii românilor. Demersul meu politic v-a deschis calea MARII UNIRII. De fapt, este deranjant, că o femeie, un Senator independent, președintele unui partid nou, fără pată, S.O.S. România, este cea care a pus bazele și a readus în prim-plan UNIREA, o unire în care putem pune noi condiții, având în vedere că această extindere teritorială aduce o cu totul abordare a problemei rusești, dar și europene sau americane. Suntem în situația de a pune noi condiții, de a negocia”, a declarant senatoarea.

Președintele S.O.S. România a arătat că, fără acest demers, România ar fi rămas în urmă și ar fi stat iar spectatoare la aranjamentele altora care ar fi decis pentru ea.

”Mai mult, dorința vecinilor noștri unguri de recuperare a teritoriilor deținute ilegal de Ucraina, pentru care se vor lupta până vor obține tot ce vor, trebuie să fie folosită în același interes, al nostru, dacă avem negociatori buni, nu trădători de țară ca în 1997, putând să ne unim interesele în acest sens, spre reușita visului nostru românesc, susținut legal, o negociere în care și noi să ne luăm partea. Să nu uităm că un război poate fi oprit prin crearea unui alt război, nu neapărat purtat cu arme, care să îl anuleze și să aducă pacea”, a mai spus senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă în declarația sa politică.

Biroul de Presă

Partidul S.O.S. România

29 Martie 2023

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate