Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
miercuri, mai 29, 2024

Nu puneți garduri simțirii românești!

by S.O.S. România
529 Vizualizări

Protestul pașnic din fața Ambasadei Ucrainei, desfășurat vineri dimineața, a fost umbrit de intervenția jandarmilor, care au încercat să îi închidă pe credincioși, preoți și măicuțe, prezenți la protest, cu garduri de metal. Intervenția jandarmilor a fost împiedicată de senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă, participantă la protest.

Mulțimea de credincioși, cetățeni și prelați, a manifestat împotriva tratamentului represiv la care Înalt Preasfinția Sa, Vlădica Longhin, mitropolit al românilor din Ucraina, este supus din partea autorităților ucrainene.

 Înalta față bisericească este hărțuită și victima unor simulacre judiciare ale vecinilor, în vreme ce ucrainenii din România sunt tratați cu respect și grijă. Acestea sunt câteva dintre ideile expuse la miting de doamna senator Diana Șoșoacă, dar și de alți participanți, între care istorici, cercetători, jurnaliști ori simpli cetățeni.

”Jandarmii, cu ordin de la putere, pun astfel de garduri de parcă am fi oi! Nu e pentru siguranţa noastră, ci pentru siguranța Ambasadei Ucrainei. Ei sunt nemernici şi ucigaşi, ei cred că noi venim să-i ucidem pe ei. E o sfidare şi bătaie de joc la adresa poporului român! Sunt credincioşi aici, nu sare nimeni. Nu am ajuns sclavii lor! Suntem cu credinţă în Dumnezeu. Sunt preoţi, călugări, măicuţe, oameni veniţi de la Cluj, Suceava. Au venit să se roage pentru cuviosul Longhin. El este într-un mare pericol, este ameninţat cu moartea! Din ce-am vorbit cu câteva persoane din Serviciile Române, se cere ca mitropolitul să fie omorât pentru ca autorităţile să intervină acolo. Dacă i se întâmplă ceva trebuie să ştiţi cine e. Unul dintre avocaţii lui a fost otrăvit, altul condamnat la închisoare! Cuviosul a luat atitudine după ce i-a arestat avocaţii, vorbesc cu el demult. Am sesizat Parlamentul European şi Comisia Europeană cu privire la încălcarea drepturilor românilor din Ucraina. Parlamentul Ucrainei şi Ministerul Învățământului au tipărit manualele cu limba moldovenească, istoria moldovenească. Ce a făcut Ciolacu? Este minciuna lui şi bătaia de joc! El e mână în mână cu Zelenski!”, a transmis Diana Șoșoacă.

Protestul a început la ora 11.00, cu Imnul României. La aceeași oră, mitropolitul era judecat în Ucraina. Nimeni din ambasadă nu a ieșit să discute cu protestatarii.

Senatoarea Diana Șoșoacă, președinta Partidului S.O.S. România, se remarcă în activitatea sa continuă printr-o profundă empatie cu cei aflați în suferință sau nedreptățiți, dar și datorită luptei pentru valorile sale, de credincios practicant ortodox.

Dumnezeu să îi dea putere poporului român să treacă și peste această grea încercare!

Biroul de Comunicare al Partidului S.O.S. România

17.11.2023

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate