Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
sâmbătă, iunie 22, 2024

Partidul S.O.S. România este solidar cu transportatorii români și propune soluții concrete, ferme pentru rezolvarea solicitărilor acestora

by S.O.S. România
1,4K Vizualizări

În ultima perioadă, am constatat cu toții faptul că problemele generalizate din economia României au ajuns dincolo de limita suportabilității pentru un segment foarte mare de români.

Ca și exemplificare concretă, avem acțiunile actuale de protest ale transportatorilor români care, datorită unor măsuri aberante promovate de către actuala guvernare, au ajuns, să fie nevoiți, să recurgă la măsuri extreme pentru a evidenția problemele majore cu care este confruntat sectorul transporturilor din România.

În acest context, Partidul S.O.S. România susține în totalitate aceste demersuri și solicită aplicarea imediată a unor măsuri concrete axate pe:

1. Aplicarea unei plafonări temporare a valorii maxime a RCA-ului la 5.000 de lei și asigurarea posibilității suspendării temporare a valabilitații poliţei RCA, pe perioada în care un autovehicul nu este în uz operational şi, implicit, prelungirea automată a valabilităţii poliţei RCA cu perioada respectivă.

2. Introducerea și aplicarea unei legislații antidumping, prin care să se evite prestarea unor servicii cu tarife care nu acoperă costurile, astfel încât transportatorii români să fie protejați de concurența neloială realizată de către transportatorii din Ucraina.

3. Asigurarea unui tratament egal pentru transportatorii români cu cei externi, în cazul utilizării infrastructurii portuare din portul Constanța, pentru a se evita situațiile actuale în care transportatorii din Ucraina sunt favorizați fățiș, în dauna transportatorilor români.

4. Aplicarea imediată a prevederilor Regulamentului European nr. 1100/2008 și, implicit, realizarea controlului rovinietei și realizarea măsurării gabaritului pe teritoriul național, la cel puţin 20 km de punctele de trecere a frontierei, ceea ce va asigura reducerea timpului de staționare la frontiere și va fluidiza semnificativ traficul în punctele de frontieră.

5. Creșterea cuantumului alocaţiei de cazare neimpozabilă pe zi lucrată, pentru corelarea cu standardele actuale de costuri.

6. Revizuirea metodologiei prin reintroducerea toleranţelor la depăşirile de greutate/gabarit pe vehicol de transport rutier, în scopul evitării dublei taxări și, implicit, în scopul corelării cu normele comunitare din domeniu, pentru a se asigura un tratament egal al transportatorilor români, raportat la transportatorii din celelate state ale Uniunii Europene.

7. Asigurarea unui cadru legal, care să presupună obligativitatea expeditorilor de a prezenta la licenţiere o asigurare de risc financiar sau orice altă formă de garanţie bancară, în limita căreia poate încheia tranzacţia, ceea ce ar proteja transportatorii români de o categorie de riscuri financiare, pe care nu au pârghiile de a le controla.

8. Aplicarea unor facilități fiscal, concretizate prin diminuarea accizei la combustibil pentru firmele de transport, în concordanță cu ce se practică și în alte state comunitare.

În cadrul Programului de Guvernare al Partidului S.O.S. România sunt prevăzute și alte măsuri concrete de stimulare a mediului economic și, implicit, a segmentului transporturilor din România, astfel încât aplicarea acestui program va avea efecte pozitive imediate și în domeniul transporturilor.

AVOCAT SENATOR DIANA IOVANOVICI ȘOȘOACĂ

Preşedintele Partidului S.O.S. România

Și

Preşedintele Departamentului pentru Coordonarea Programului de Guvernare

Partidul S.O.S. România,

Senior Expert Strategii Economice Ec. Ing. Victor Cațavei

Data: 16.01.2024

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate