Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
joi, iunie 13, 2024

Pesticidele din cerealele din Ucraina: atac la adresa sănătății poporului român

by S.O.S. România
412 Vizualizări

Într-o interpelare adresată mai multor miniştri ai Guvernului, senatorul Diana Iovanovici-Şoşoacă, preşedintele partidului S.O.S. România, atrage atenţia asupra pericolului pe care îl constituie cerealele din Ucraina nu doar pentru agricutura românească, ci şi pentru sănătatea românilor.

Senatorul aduce ca argument, printre altele, faptul că mai multe teste efectuate în Danemarca au confirmat că un transport de grâu ucrainean ajuns în Slovacia conţine pesticide nocive, după cum a anunţat ministrul slovac al agriculturii, Samuel Vlcan.

„Slovacia, ţară care se numără printre cei mai fermi susţinători militari ai Ucrainei în războiul acesteia cu Rusia, a interzis la jumătatea lunii aprilie comercializarea grâului, produselor din grâu şi furajelor importate din Ucraina, după ce a descoperit un transport de 1.500 de tone de grâu ucrainean contaminat cu un nivel ridicat de pesticide interzise în UE, iar Guvernul de la Bratislava a decis ca un laborator neutru dintr-o altă ţară să verifice de asemenea respectivul transport, ca să nu existe acuzații nefondate, mai ales că aceștia îi sprijină pe ucraineni în război”, arată președintele S.O.S. România.

Senatorul arată că, ”deși cantităţile imense de cereale ucrainene ar fi trebuit doar să tranziteze statele est-europene prin “coridoarele de solidaritate” (create pentru a ajuta Ucraina să-şi exporte cerealele după ce nu şi-a mai putut folosi porturile de la Marea Neagră), cerealele au fost descărcate și au rămas în aceste ţări, unde sunt comercializate sub preţurile pe care le pot oferi producătorii locali, distrugând fermierii și recoltele acestora, în timp ce producătorii ucraineni prosperă, aceasta şi ca urmare a faptului că cerealelor ucrainene nu li s-a impus de către Bruxelles respectarea standardelor europene de calitate”.

De fapt, continuă senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă, trebuie ”să recunoaștem că nu sunt cereale ucrainene ci doar produse modificate genetic pe teritoriul ucrainean cumpărat de investitori americani. Toate aceste produse aparțin investitorilor americani și o știe toată lumea, de aceea tremurați toți de frică să le interziceți, chiar cu riscul distrugerii sănătății românilor”.

Senatorul îi întreabă pe miniștrii României ”care este motivul pentru care ați luat mereu apărarea cerealelor ucrainene, în fapt americane, în pofida producției autohtone, mai ales că acestea sunt modificate genetic și atacă sănătatea consumatorilor?”

De asemenea, președintele S.O.S. România îi întreabă și ”care este motivul pentru care nu recunoașteți că ați pus în pericol starea de sănătate a poporului român cu desfacerea acestor produse pe piața românească și otrăvirea cu cereale pline de pesticide, cereale neconforme? În timp ce fermierii noștri își aruncă marfa și de abia mai supraviețuiesc”.

În continuare, senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă vrea ca miniștrii din Guvern să spună care sunt metodele sanitare implementate de statul român pentru prevenirea acestor otrăviri și ce acțiuni a demarat ministerul sănătății pentru descoperirea acestor probleme și care sunt și au fost programele implementate pentru rezolvarea acestora.

”Câte probe ale transporturilor de cereale din Ucraina au fost luate și verificate de România din anul februarie 2022 și până în prezent, care laboratoare le-au verificat și care au fost rezultatele?

Care sunt efectele nocive ale pesticidelor, în condițiile în care cunoaștem că pesticidele pot fi toxice direct, atunci când substanța activă produce efecte vizibile și indirect, prin substanțele ce rezultă din prelucrarea pesticidelor de către organism. Toxicitatea indirectă se manifestă pe o perioadă lungă și poate duce la mutații, cancer, malformații și sterilitate?

A realizat Ministerul Sănătății până în acest moment, începând din februarie 2022, o statistică cu privire la aceste manifestări ale toxicității pesticidelor din cerealele din Ucraina? Vă solicit să îmi comunicați aceste statistici.

Câte persoane au fost afectate de aceste pesticide? Câți copii au fost afectați?

Care sunt firmele din România care au folosit  cereale provenite din Ucraina?

Ce soluții ați găsit pentru apărarea interesului fermierilor români, dar și al poporului român și al României, în fața invaziei cerealelor ucrainene?

Ce taxe aplicați cerealelor provenite din Ucraina? Care sunt interdicțiile cu privire la acestea? Dacă doar tranzitează România, care este țara de destinație?”, sunt alte întrebări adresate de senator membrilor Guvernului.

În final, senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă le solicită miniștrilor să realizeze un raport cu privire la aspectele reliefate, să trimită corpurile de control ale ministerelor pentru a verifica absolut toate aspectele și să verifice cum a fost afectată sănătatea românilor ca urmare a acestor importuri.

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate