Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
sâmbătă, iunie 22, 2024

Plx 145/2023 trebuie retras definitiv sau modificat pe baza unor dezbateri serioase

by S.O.S. România
1,5K Vizualizări

Senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă, președintele partidului S.O.S. România, a solicitat luni seara în comisiile reunite de muncă şi sănătate ale Camerei Deputaţilor retragerea definitivă a sprijinului Guvernului pentru Plx 145/2023. De astăzi, doamna senator a început discuţiile cu Guvernul României pentru a obţine retragerea proiectului de lege.

Pentru varianta în care Guvernul nu va răspunde solicitării de a retrage proiectul, senatorul Diana Iovanovici-Şoşoacă a propus în dezbaterea de luni seara din comisiile reunite un număr de 17 amendamente pentru corectarea Plx 145/2023 prin care se interzic, printre altele, preluarea copiilor din sânul familiei și prin care se elimină vaccinarea obligatorie dintre condițiile legii.

”Plx 145/2023 trebuie să fie retras cu totul de Guvern, sau, în cel mai rău caz în care Guvernul îl păstrează, să fie modificat cu dezbateri serioase, nu cu circ. Dezbaterile din comisiile reunite au fost parazitate de persoane care nu și-au adus nici o contribuție la corectarea proiectului, dar care au făcut scandal doar pentru ca să se ajungă la suspendarea ședinței, ratându-se astfel ocazia de a îndrepta legea, cu riscul ca proiectul să ajungă la vot în forma inițială inacceptabilă”, a declarat doamna senator.

Senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă a obținut inițial retrimiterea proiectului la comisii și a inițiat dezbateri la Ministerul Familiei unde a atras atenția asupra erorilor grave din proiect. Ca urmare a demersurilor sale, în urma dezbaterilor de câteva ore din 19 aprilie de la Ministerul Familiei, unde au participat toate instituțiile de resort, Ministerul Familiei a fost de acord, la solicitarea senatorului Diana Iovanovici-Șoșoacă, cu renunțarea la acele articole din lege care ar fi sprijinit și oferit argumente pentru separarea copiilor de familie, precum și cu îmbunătățirea altor prevederi.

”Pentru transpunerea amendamentelor propuse de mine în Plx 145/2023 era nevoie de o discuție aplicată în comisiile reunite. Din păcate, dezbaterea de luni a fost transformată într-o ceartă generalizată și într-un scandal care nu ajută la îmbunătățirea legii și nici la respingerea ei, cum pretind cei care au blocat în acest fel dezbaterea, ci doar la votarea proiectului în forma inițială”, a declarat președintele S.O.S. România.

Senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă a demarat deja discuţii cu Guvernul pentru retragerea Plx 145/2023, dar dacă Executivul va refuza acest lucru, face un apel pentru ca la următoarea întâlnire a comisiilor reunite discuțiile să fie aplicate, să fie analizate și votate amendamentele care să corecteze legea, iar participanții, fie ei din spectrul politic sau din sfera societății civile, să vină cu soluții, nu cu injurii care nu ajută la îndreptarea legii, ci dimpotrivă, bruiază dezbaterea.

”Respingerea, retragerea sau îndreptarea unei legi proaste și transformarea ei într-una folositoare nu se face cu lozinci și cu înjurături, cu injurii și cu urlete, ci cu profesionalism și muncă de specialitate. Dezbaterile despre Plx 145/2023 trebuie scoase din zona căutării păguboase de audiență și din logica unui spectacol grotesc și ieftin, și duse într-o zonă a dezbaterilor aplicate și punctuale prin care familiile care au nevoie să poată primi sprijinul necesar pentru a le putea oferi copiilor suportul material și educațional corespunzător”, a mai declarat senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă.

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate