joi, aprilie 11, 2024
Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
joi, aprilie 11, 2024
joi, aprilie 11, 2024

Președintele Ungariei trebuie declarat persoană indezirabilă în România, altfel desantul iredentismului maghiar nu va înceta!

by S.O.S. România
335 Vizualizări

Solicit autorităților statului român să o declare pe Katalin Novak, președintele Ungariei, persoană indezirabilă în România, pentru că altfel iredentismul maghiar se va desfășura în voie în țara noastră! Atâta vreme cât Katalin Novak reprezintă o persoană care reprezintă o amenințare la adresa României și care îi contestă în mod oficial granițele, există toate temeiurile juridice pentru ca autoritățile statului român să ia această decizie.

În același timp, ambasadorul Ungariei în România trebuia chemat imediat la MAE pentru a i se înainta o notă de protest pentru ca Budapesta să vadă că nu își poate face de cap în România, urmând ca MAE să meargă și mai departe pe linie diplomatică dacă Ungaria nu înțelege să își respecte vecinii. E bine că MAE a luat atitudine, în sfârşit, dar a fost o reacţie întârziată după ce a permis prea multe ofense aduse de preşedintele Ungariei! Prin declaraţii tremurânde şi circumspecte nu vom opri avansurile Budapestei, aşa că reacţia MAE e doar un pic mai mult decât nimic, iar Ungaria nu va ţine seama de aşa ceva!

Mesajul transmis de Katalin Novak la Șumuleu Ciuc despre ”pierderea Transilvaniei” ar trebui să fie suficient pentru statul român să ia imediat măsuri ferme împotriva acestui oficial maghiar care și-a făcut un obicei din a veni să conteste statul român chiar de pe teritoriul inalienabil al României!

Ce fac autoritățile române în timp ce președintele Ungariei ne sfidează pe toți și emite pretenții asupra teritoriului românesc? Chiar a ajuns ditamai președintele României și tot Guvernul să se teamă într-atâta de UDMR încât să fie capabili să cedeze Transilvania doar pentru a se menține la putere?

Complicitatea autorităților române în fața avansurilor Budapestei reprezintă trădare de țară care se pedepsește conform legii!

De ani de zile, UDMR plasează în Parlamentul României proiecte de legi provocatoare privind autonomia teritorială. Iată două asemenea exemple depuse într-un singur mandat de parlamentarii UDMR, în legislatura 2016-2020: Pl-x nr. 5/2018 – Propunere legislativă privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc și Pl-x nr. 670/2019 – Propunere legislativă privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc. Și pentru legislatura prezentă a fost anunțată depunerea din nou a aceluiași proiect de autonomie.

În total, în Parlamentul României au fost depuse de către UDMR șase proiecte de autonomie teritorială, la cele de mai sus adăugându-se Pl-x 87/01.03.2004 – Propunere legislativă privind Statutul de Autonomie al Ţinutului Secuiesc, Pl-x 392/21.06.2004 – Propunere legislativă privind Statutul autonomiei personale a comunităţii maghiare din România, Pl-x 393/21.06.2004 – Propunere legislativă privind Legea cadru a autonomiei personale a comunităţilor naţionale și Pl-x 295/19.07.2005 – Propunere legislativă privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc.

În tot acest timp, puterea de la București stă la masă cu UDMR ca să își împartă ciolanul, având grijă ca nu cumva UDMR să rămână cu portofolii mai puține sau cu bani mai puțini la ministerele lor. România este singura țară din lume care își menține pe termen nelimitat în guvern o organizație care nu este partid politic și care nici măcar nu se ascunde că vrea să rupă bucăți din teritoriul național cu sprijinul unui stat străin și, după câte se poate observa, ostil.

Această situație a devenit de mult timp intolerabilă din toate punctele de vedere. Dacă statul român, ajuns captiv al unor trădători, nu face nimic ca să apere teritoriul național, atunci românii vor trebui să își apere țara pe cont propriu!

Senator Av. Diana IOVANOVICI-ŞOŞOACĂ

Președintele Partidului S.O.S. România

29.05.2023

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate