Sentor Diana Iovanovici Sosoaca
,,Un popor unit nu poate fi învins!"
Senator - Diana Iovanovici Șoșoacă
sâmbătă, iunie 22, 2024

PANEM ET CIRCENSES, un articol de Diana Iovanovici-Șoșoacă.

by S.O.S. România
491 Vizualizări

Expresia „Pâine și circ” apare în Satirele lui Iuvenal, și se referă la perioada de decadență a Romei republicane, când mulțimilor nemulțumite pe cale să se răscoale din cauza problemelor traiului de zi cu zi, sărăcia și decadența morală , li se ofereau spectacole de circ la sfârșitul cărora primeau gratis alimente. Plebea era astfel distrasă de la adevăratele probleme și acceptau aceste spectacole neînsemnate, în timp ce viața lor se scurgea într-o mizerie de nedescris. Important era că plebea era manipulată și atenția era distrasă, astfel că nu mai simțea nevoia revoltei.

Destul de cunoscut, nu?

Da, e vacanță. Pentru unii. Alții, o mână de oameni, atât de puțini încât nu îți poți închipui că au atâta putere, ascunzând-se în spatele circului, devalizează PAS CU PAS România.

Avertizam de peste 2 ani că vom ajunge într-o sărăcie lucie, că taxele si impozitele vor exploda, astfel încât românii să își piardă proprietățile. Vă mai aduceți aminte de dna Ursula Von Der Leyen care era nemulțumită că România are cei mai mulți proprietari, cetățenii români depășind 90% procentul de proprietari, în timp ce în occident procentul acestora este sub 20%?

Vă mai aduceți aminte când mai marilor hoți ai puterii României li se cerea să diminueze numărul proprietarilor? Apoi au apărut cei din USRPLUS care militau în Parlamentul European împotriva proprietății, iar o duduie de al cărei nume nu vrem să ne chinuim a ne aduce aminte, urla că trebuie să renunțăm la proprietatea individuală și să revenim la proprietatea comună, eventual la sclavie. Nici PSD, nici PNL, nici UDMR, nici ALDE, nici Pro România, nici PER, nimeni nu a luat atitudine. Era mai importantă masca.

În zeci de liveuri pe facebook v-am avertizat că facturile companiilor de utilități, și alea date străinilor, pe 2 bani și fără a le cere nimic in schimb, vor fi mari, că vor ridica impozitele, astfel încât românii să nu mai aibă posibilitatea să își plătească datoriile, iar conform Codului de procedura civilă executarea silită pentru sume ce depășesc 10.000 lei se realizează si asupra imobilelor, adică terenuri si case. Adică, pentru o datorie de 20.000 lei, îți poate vinde casa la licitație, și uite așa îi deposedeaza pe români de proprietățile lor.

Mai avem câteva companii de stat pe care le urmăresc străinii, manca-le-ar inima câinii, care PAS CU PAS vor fi înstrăinate, iar România nu va mai putea impune prețuri mici pentru populație.

Hidroelectrica, Mintia, CEC BANK, Portul Constanța, ROMGAZ, Nuclearelectrica, SAPE, Electrocentrale București, CFR MARFA, UNIFARM, Complexul Energetic Hunedoara, Societatea Națională a Cărbunelui, APATERM, Compania Națională a Metalelor Prețioase și Neferoase Remin.

Mai sunt câteva….nu vor mai fi!

De peste 6 luni vă prezint în fiecare miercuri în sesiunea de interpelări, povestea distrugerii industriei românești de către conducătorii politici în acești 32 de ani de post comunism, cu o democrație heirupista, în fapt o epocă mafiotă care a ajuns sa dezvolte o hidră.

Termocentrala Mintia din Hunedoara a fost vândută, vineri, 26 august 2022, cu 91 de milioane de euro, potrivit administratorului judiciar al Complexului Energetic Hunedoara.

Termocentrala a funcţionat peste jumătate de secol, fiind una dintre cele mai mari din ţară. Lucrările la uzina energetică de pe malul Mureşului au început în anii ´60. „Steaua de pe Mureş”, aşa cum era numită în trecut, a fost construită în imediata vecinătate şi peste o parte din fosta aşezare daco-romană Micia, din care au mai rămas amfiteatrul antic şi băile termale.

Avea o putere instalată de 1.285 MW în 5 grupuri energetice de 210 MW fiecare şi un grup de 235 MW, alimentate cu cazane de abur de 660 t/h. Termocentrala a devenit funcţională în toamna anului 1969. Ea folosea în principal huila provenită de la minele din Valea Jiului, cu putere calorifică medie de 15.392 kJ/kg, dar şi cărbune de import.

Din martie 2021, Termocentrala Mintia nu a mai furnizat căldură şi apă caldă în municipiu. În luna iulie a anului trecut, grupul energetic a fost închis şi a intrat în conservare, iar aproape 700 de salariaţi au fost disponibilizaţi.

În Mintia s-au investit 150 milioane euro, dar au vândut-o cu 91 milioane. Tipic privatizării .

Mai mult, iese PSD și urlă ca din gură de șarpe ca nu știe de ce Virgil Popescu, trădătorul suprem al energiei românești, a vândut Mintia. Pai nu vă este rușine, mafioților? PSD ESTE LA GUVERNARE! FĂRĂ ACORDUL PSD NU SE PUTEA VINDE NIMIC.

Și poporul român doarme. Pardon, se uită la tv, manipularea totală, la nuntiri si mințiri, circul organizat special pentru a acoperi vânzarea Mintiei și decăderea morală a populației. Când veți resimți acest lucru? În iarnă, când prețurile vor exploda si PSD va veni cu subvenții la prețurile deja explodate, ca să mai dea șpagă electorală și să prostească electoratul, alături de PNL, UDMR și USR. Si evident și AUR care a acceptat fără sa crâcneasca trădarea.

Povestea trădării României continuă. Acest ultim partid fiind responsabil cu asigurarea circului, zilele acestea. De când cunoaștem istoria, nu auzim decât de trădare. Si românii se duc după FENTĂ.

Conform art. 136 din Constituție:

(2)Proprietatea publică este garantată şi ocrotită prin lege şi aparţine statului sau unităţilor administrativ-teritoriale.

(3) Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice.

(4) Bunurile proprietate publică sunt inalienabile. În condiţiile legii organice, ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate; de asemenea, ele pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică.

Dacă am mai fi avut o justiție dreaptă, toti cei din vârful țării ar fi fost aruncați in temnițe si bogățiile ar fi fost încă ale noastre. Dar, justiția este vândută, oarbă și surdă. Aude doar cântecele de petrecere și comenzile serviciilor secrete, române și străine.

Dacă am fi avut un popor conștient si trezit, acum o țară întreagă era la Mintia și le dădea trădătorilor și hoților lecția binemeritată.

Nu aveți nicio scuză. Vă spun, vă repet, vă strig și vă învăț cum să luați atitudine. În afară de o mână de oameni care ia mereu atitudine, nimănui nu îi pasă. Sunt mai preocupați de manipulări, minciuni, aparențe și consumerism și niciodată de adevăratele probleme. Aud mereu: sunt prea mic! Așa vei și fi, din ce în ce mai mic, popor român, dacă nu înțelegi că ei sunt o mână de hoți si trădători, iar tu , popor român, ești forța, ai 18 milioane de suflete care împreună schimbă paradigma!

Atenție să nu fie prea târziu! Pentru Mintia s-a terminat!

Pentru celelalte, mai e timp!

„Popor românesc, mari învăţături îţi dă ţie această întâmplare! Dacă fiii tăi ar fi fost uniţi totdeauna, atunci şi pământul tău strămoşesc rămânea unul şi nedespărţit. Dar veacuri de dezbinare neîntreruptă te-au dus la slăbiciune, te-au dus să-ţi vezi ruşinea cu ochii!”- Mihai Eminescu

Un articol de Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Te-ar mai putea interesa urmatoarele articole:

POLITIE POLITICA PRIN ANAF

Asasinarea Dariei Dughina, de Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Diana Sosoaca: „In virtutea dreptului meu la libera exprimare!”

Diana Sosoaca „inamicul public numarul 1” impotriva celor care au devalizat Romania

Diana Sosoaca. Despre amenzile din pandemie. „Haideti sa ne unim si sa ne recuperam tara!”

Diana Iovanovici-Șoșoacă – Singurul demnitar al României care lupta pentru respectarea drepturilor românilor in țara lor

Diana Iovanovici-Sosoaca: PAS CU PAS sau PUTIN CÂTE PUTIN?

Foto sursa: mesagerulhunedorean.ro

S-ar putea să vă intereseze

Link-uri utile

s.o.s

Partidul așteptat de toți românii pentru a renaște România din propria cenușă!

©2022 – S.O.S România – Toate drepturile rezervate